2012. március 30., péntek

Az MVSZ elnökének nyilatkozata Schmitt Pál ügyében

Schmitt Pál köztársasági elnök lemondása elodázhatatlan

Illetékes testületei – a doktori tanács, majd a szenátus – egyértelmű döntéseivel, amellyel a bizonyított plágium miatt visszavonta Schmitt Pál köztársasági elnök doktori címét, a Semmelweis Egyetem megmentette a magyarországi tudományosság szakmai becsületét.

A plágiummal, azaz szellemi javak eltulajdonításával szerzett érdemek visszavonása a közerkölcs alakulása szempontjából még ennél is jelentősebb, különösen a Magyarországot sújtó és mai bajai legfőbb okaként megjelölhető mély erkölcsi válság miatt.

A Magyarok Világszövetsége elodázhatatlannak tartja Schmitt Pál lemondását a köztársasági elnöki tisztségből, és sajnálja, hogy az nem következett be a plágiumügy kipattanása után haladéktalanul.

Azzal, hogy egy héttel a plágiumvád közzététele után sajtószolgálata révén nyilvánosságra hozta gróf Klebelsberg Éva nyílt levelét Schmitt Pál doktori dolgozatáról, a Magyarok Világszövetsége a XX. század legjelentősebb magyar oktatáspolitikusának, gróf Klebelsberg Kuno-nak nevével, és egy napjainkban lezajlott németországi példával – a plágiumügybe keveredett, népszerű hadügyminiszter, Karl Theodor zu Guttenberg kényszerű lemondásának bemutatásával – időben próbálta sugallni a Schmitt Pál számára járható egyetlen utat, a lemondást. Annak, hogy ez nem történt meg akkor, Magyarország látja kárát.

Budapest, 2012. március 29.

Patrubány Miklós István Ádám,
a Magyarok Világszövetségének elnöke

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat
7465/120329

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése