2012. március 1., csütörtök

Indul a Kaleidoszkópia kiállítás-sorozat a Maroshegyen

Kaleidoszkópia kiállítás-sorozat

A Tűzvarázs Művészeti Műhely kiállítással egybekötött megnyitójára várunk minden kedves érdeklődőt 2012. március 9-én, pénteken 17.00 órakor.
 

Előadást tart: Bíró Csaba bronzműves.
 

Az előadás címe: A népvándorlás kor belső ázsiai bronzművességének európai meghonosodása egy bronzöntő szemével.
 

A belépés ingyenes!

Bíró Csaba hosszú évek óta kutatja a fémművesség fejlődését a Kárpát-medencében, kísérleti régészeti módszerekkel rekonstruálja a korabeli technológiákat és így készít a korabeli technikával modern, egyedi darabokat. Bronzöntőként érdekelte az egyes megtalált leletek keletkezése, a bronzöntés kialakulása és fejlődése a mai technikáig.

Fő szakterülete az avar kori bronzból készült övveretek, lószerszám, díszek és kiegészítők. Ezek elkészítésére alapította meg feleségével, Láposi Gabriella szobrászművésszel a Tűzvarázs Művészeti Műhelyt.

Előadásában összefoglalja a népvándorlás kori fémművesség kutatásában eddig szerzett ismereteit, valamint a belső ázsiai bronzöntés rekonstruálásában kísérleti régészeti módszerekkel szerzett tapasztalatait.

A tárlat hétfőn-kedden és csütörtökön-pénteken 13.00 órától 18.00 óráig és szombatonként 10.00 órától 14.00 óráig ingyenesen látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése