2012. október 16., kedd

A Dunán innen és túl: „NÉPEK KRISZTUSA, MAGYARORSZÁG” 1956

Tisztelt Címzettek! Kedves Barátaink!

Örömmel értesítünk Mindenkit, hogy 2012. október 22-től négy egymást követő hétfőn este, azonos műsorsávban (21 óra 15 perc körül) a Duna TV Jelenczki István „NÉPEK KRISZTUSA, MAGYARORSZÁG” 1956 I-IV. című dokumentumfilmjét műsorra tűzte.
 
Sugárzási időpontok:
2012. okt. 22. 21 óra 15. I. rész: Megszállás és diktatúra
2012. okt. 29. 21 óra 15. II. rész: „Mint az első szerelem…”
2012. nov. 5. 21 óra 15.  III. rész: A kádári ellenforradalom
2012. nov.12. 21 óra 15. IV. rész: Elárult forradalom

Üdvözlettel
A film gyártója: Angelus Bt.

A film Magyarország utolsó hatvannégy évének történelmi folyamatában mutatja be az 1956-os forradalom és szabadságharc előzményeit, eseményeit, leveretését és példátlan megtorlását, valamint a magyar sors és életútra gyakorolt, máig tartó hatását.
 

A föltáruló forradalom és szabadságharc története párhuzamosan jelenik meg a személyesen átélt és megélt csodával és tragédiával, valamint a történészek, szakkutatók által föltárt és dokumentált, írott történelemmel. A forradalomban és szabadságharcban résztvevő, és a megtorlást elszenvedő hősök vallanak élményeikről, Fekete Pál, Molnár V. József, Oláh Vilmos, Pákh Tibor, Pongrátz Gergely, Pongrátz Ödön, Végvári Vazul, Wittner Mária.

A megszólaló szakértők mindegyike kiváló kutatója és elemzője a XX. századi magyar történelem sorsfordulóinak: Földesi Margit, Horváth Miklós, Kahler Frigyes, M. Kiss Sándor, Szakály Sándor, Zétényi Zsolt, Zinner Tibor.

Eredeti kép és hangarchívumok segítségével, a személyesen átélt történelmi élményekkel, az írott és kutatott történelmi tényekkel mutatja föl azt a csodát, amely a Nemzet egységében öltött testet 1956 októberében, a forradalom és szabadságharc napjaiban.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése