2012. október 8., hétfő

Meddig hallgathatnak közpénzen Fejér megye országgyűlési képviselői?

A MAGYAR FÖLD MARAD, MINDEN MÁS VÁLTOZHAT.

A 2012. évi V. és VI. TAHSZ Országos Értekezlet után majd' fél évvel, a Magyarok VIII. Világkongresszusának földkonferenciája után két hónappal, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Fejér Szövetség kajászói gazdagyűlése után egy hónappal Fejér megye kormánypárti országgyűlési képviselői közül még egy sem akadt, aki válaszolt volna nyílt levelünkre, vagy véleményt mert volna nyilvánítani a nyilvánvaló szabálytalanságokkal szemben, aki földfórumot szervezett volna, ha már a kormány a társadalmi vitát meghirdette.

Már fél éve annak, hogy Közindítványunkat az ország minden illetékes közméltósága átvette, s társadalmi vitát azóta sem mertek vállalni a földügyben, ehelyett mellébeszélnek. Nem merik nyilvánosságra hozni az NFA nyertes pályázatait sem.

A kormány hitelességének utolsó szálai szakadnak lassan el, ha folytatja az NFA-n keresztül a földek osztogatását, ami a községek, a családi gazdaságok fosztogatásának felel meg kívülről nézve és a részleteket is megismerve, főként Fejér megyében. Az országgyűlés, ha napirendre tűzi a földtörvény vitáját, nyílt törvényszegést követ el. Ezért intéztünk újabb levelet a Házelnöknek.




Kövér László Úrnak,
a Magyar Országgyűlés Elnökének

Tisztelt Elnök Úr!

Miután Fazekas Sándor miniszter, valamint Font Sándor a Mg. Bizottság elnöke és Fejér megye minden országgyűlési képviselője – bár Közindítványunkat és a mellékelt leveleinket is átvették – az abban írtakat nem vették figyelembe, szokásuk szerint nem is válaszoltak, Önhöz fordulunk a törvényesség helyreállítása érdekében.

Az NFA vitás kérdéseinek tisztázatlansága mellett hétfőn megkezdte a Bizottság a „földtörvény” bizottsági tárgyalását annak ellenére, hogy azt a Minisztérium nem bocsátotta társadalmi vitára (hangsúlyozzuk: társadalmi vitára).

A társadalmi vitát a Fejér Szövetség kezdeményezésére a Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség két országos értekezleten kezdeményezte, az Önhöz is eljuttatott Közindítványban ajánlotta fel annak folytatását a minisztériumnak, majd a Magyarok VIII. Világkongresszusa külön konferencián is tárgyalta. Sem a vita kezdés eredményéről, sem a folytatás lehetőségéről nem kérdeztek meg senkit, bennünket sem értesítettek.

Megjegyezzük, hogy  a földtörvény megvitatására parlamenti nyílt nap szervezését indítványoztuk – minden eredmény és válasz nélkül.

Mivel a föld, mely még a törvénytervezet tárgya szerint is az állam területének jelentős része, megmaradásunk alapja és a jövő záloga, nem tehetjük meg, hogy ne hívjuk fel Elnök Úr figyelmét a szabálytalan körülmények között megindított parlamenti vitára. Semmi sürgető indok nincs arra, hogy ezt így tárgyalják, mivel csak 2014-ben kívánják hatályba léptetni.

Bár az urakat a valóság nem szokta zavarni, megelőlegezzük a felesleges levélváltást azzal, hogy ide írjuk – kizárólag az ő okulásukra: „A vita érvek ütköztetése, célja a vitapartnerétől eltérő vélemény igazolása, a partner meggyőzése. A vitának van tárgya, szerkezete, legalább két résztvevője,…”.

Várjuk szíves intézkedését.
Kelt: Kajászón, 2012. október 4-én

Tisztelettel:                                                      Tamási  Béláné 
                                          Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke
                                                                           Dr. Boór Ferenc sk
                                                             Fejér Szövetség és TAHSZ szóvivő


Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Vonatkozó korábbi bejegyzéseink:
A magyar föld dübörög ... José Bové és Ángyán József
Bayer Zsolt nem olvas, csupán ír, hogy hatalmas nyelvcsapásokkal le- vagy fel-alájárhasson?!
EU képviselő az oligarchákról 
Ángyán József III. jelentése az állami földbérleti pályázatokról 
Bukott NFA pályázati rendszer után ...
Szégyellje magát a süket és néma közszolgálati sajtó!
Föld(f)osztás NFA módra - Hajdú-Biharban is azt folytatják, amit Fejérben kezdtek el!

A 120. Hétvezér Est felvételei - A föld a létért és nem a génmódosításért dübörög 
Uraim, vigyázzanak, mit képviselnek - nyílt levél a MAGOSZ alelnökeinek! 
Csípi a szemünket ez a föld feletti porhintés 
Fejér után Borsodban is párolog a föld - Cipolla földje?! 
Gazdakövetelések 10 pontban - NFA STOP!
Követelések a Fejér Szövetség által is támogatott gazdatüntetésen 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése