2013. március 24., vasárnap

Tamana: egy ősi világkultúra magyar vonatkozásai

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Dr. Paposi-Jobb Andor: Tamana-műveltség, avagy "magyar" nevek, névszerkezetek 5 világrészen

Dr. Paposi-Jobb Andor
Dr. Paposi-Jobb Andor művészettörténész, festőművész, Tamana-kutató, Amerikában élő judo-mester lesz a Fejér Szövetség előadássorozatának 166. vendége, immár második alkalommal.

Mivel is foglakozik a Tamana tudománya?
A világban előforduló ősi földrajzi elnevezéseket gyűjti, vizsgálja és veti össze a Kárpát-medencében található település-, domborzati-, vízrajzi-, családi-, és törzsi nevekkel. Eddig több, mint negyvenmillió földrajzi adatot dolgoztak fel, amelyet 2010-ig, Dr. Vámos-Tóth Bátor vezetett, majd halála után Dr. Paposi-Jobb Andor töretlenül folytatott. A vizsgálatok megdöbbentőek, az egész földünkön csak úgy hemzsegnek a magyar vonatkozású névszerkezetek,  földrajzi nevek.


Hogyan létezhetnek ezek a nyelvemlékek és névszerkezetek a világ egymástól távol eső helyein is? Afrikától Japánig, Ázsiától Amerikáig? Megtudhatjuk az előadás folyamán.

A "Tamana-jelenség" nyelvünk ősi voltának bizonyítéka: „A magyar nyelv tán az egész óvilág nyelveinek gyökere és anyja” (Berzsenyi Dániel)

Ezt az elméletet támasztották alá néhány évvel ezelőtt, a párizsi Sorbonne egyetemen végzett kutatások, amelyek a magyar nyelvben 68% ős-etimont (szógyököt) mutattak ki, a második helyen álló ős-török nyelvvel szemben, amely csak 26%-ot tartalmazott.

Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje:
2013. március 26. (kedd) 18.00-20:00 óra

4 megjegyzés:

  1. Nem találjátok furcsának, hogy az itt közzétett elméleteket csak olyan "kutatók" alkották, akiknek semmilyen szakirányú előtanulmányuk nincsen? Nem ez a szakmájuk, nem ezeken a szakterületeken dolgoznak. Mégis ők a csodás felfedezők...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dr. Paposi-Jobb Andor Professzor emeritusz, Clarion University of Pennszylvania.2013. május 13. 20:44

      Nem furcsa egyáltalán! Hiszen a tények magukért beszélnek csak, amint Kőrösi Csoma Sándor is javasolta: "Keressetek, kutassatok..."
      Mi a Tamana kutatók a tényekre ezrével rátaláltunk világ szerte! Ha nem hiszed tisztelt "NÉVTELEN" nézz utánna és ha az előtanulmányokkal telített szemeidet mégtágabbra nyitod magad is megláthatod azokat. Minket nem vakított el a finnugorizmus hamis kényszer elmélete. Kérdéseidre szívesen váaszolunk. A merészen összegyűlt székesfehérvári közönségből mertek kérdéseket feltenni a Tamana Tudomány részleteiről, hogy kételyeikre kilégítő választ kapjanak. Az ősi magyar nyelv csodája még ma is virul...

      Törlés
    2. Tisztelt "magyarnyelvkutatódoktoremeritusz"!
      rátaláltunk -- találtunk rá
      utánna -- utána
      mégtágabbra -- még tágabbra

      ezek után szerinted mennyire vagy hiteles nyelvész?

      Törlés
  2. A legkevésbé sem tisztelt Névtelen!
    A vélemény szabad, főként, ha szemtől-szembe és névvel hangzik el.
    Paposi-Jobb Andor leírta és el is mondta a véleményét nem névtelenül.
    Mi meghallgattuk arccal, névvel és beszélgettünk arról, vajon mi bizonyos és mi csupán feltételezés.
    Nos, számunkra az előadó véleménye hiteles. Függetlenül attól, hogy egyetértünk vele, vagy sem, azonban a Névteleneké hiteltelen. Sokkal hiteltelenebb, mint egy vagy esetleg több tévedés.
    Ebben nálunk egy percre sincs tévelygés.
    Ferenc (az öreghegyi)

    VálaszTörlés