2013. november 16., szombat

A nemzettelen csőcselék szaga és bűze végtelen

A csőcseléknek nincs nemzetisége

„A csőcseléknek nincs nemzetisége” – mondta egy tegnapi rádió-interjúban Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke, megerősítve, hogy a Hazatérés templomának gyülekezete által szervezett hálaadó istentiszteletet nem méltósággal tüntetők, hanem csőcselék zavarta meg, ahogyan azt a Magyarok Világszövetségének állásfoglalása is kimondta. A vasárnapi csőcselék viselkedésének pontos leírását Orbán Éva közíró adja meg, aki a rendezvényen jelen volt, és az eseményről részletes beszámolót tett közzé, Emlékezők és ellentüntetők a Horthy-szobor avatásán és a reakciók címmel. A csőcselék attól sem riadt vissza, hogy szitkolózásával a Himnusz és a Szózat elhangzását megzavarja.

Idézet Orbán Éva tudósításából: 

„A volt TV-székház oldalán gyülekeztek az ellentüntetők, ruhájukra tűzött sárga csillaggal, jude felirattal, és ideológiájukat jelző transzparensekkel. Noha a „békés” fellépés jegyében hirdették a flash mob-ot, azaz villámcsődületet, az, csak annak nem volt mondható. A tüntetők közt láthatóan jelen voltak az Együtt-PM aktivistái, Szigetvári Viktor, a Szövetség társelnöke. Ott volt Mécs Imre, Schmuck Andor, Heisler András a Mazsihisz elnöke, Vajnai Attila. A rendőrség nem oszlatta fel a spontán tüntetőket.

A két világot füves terület választotta el egymástól, amit a rendőri jelenlét ellenére is a tüntetők közül többen átléptek, és provokálni próbálták a másik oldalt. Nemcsak az istentisztelet alatt, de a Himnusz, a Szózat, a Székely himnusz és a Hiszek egy… éneklése alatt is fütyültek, sípoltak, fújoztak, trágár kifejezéseket kiabáltak. „Nácik haza” „fasiszták” „hazaárulók” „gyilkosok” „fasiszta gyilkosok” „le lesz döntve” „olvaszd be” üvöltötték sok egyéb között a gyülekezetnek. Szavaikból áradt a vak gyűlölet és az indulat. Meglehetősen sok fiatal is volt köztük, ami nagyon elgondolkodtató. Transzparenseiken írók, költők nevei szerepeltek, Hitlert és Horthyt együtt ábrázolták. Egyik táblán a következő szöveg: „A vér nem válik vízzé”, ami telitalálat volt. Hihetetlen, de Rákosi dicsérete is elhangzott egy-egy tüntető részéről.”(kiem. szerk.)
Alább néhány képet közlünk az istentiszteletet megzavaró „békés tüntetőkről”:

MVSZ Sajtószolgálat
8104/131113

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése