2013. november 29., péntek

Levelesládánkba érkezett - az utolsó, Királykútra szervezett Hétvezér Est előtt másfél héttel

Fejérek a Királykút avatóünnepségén
Kedves Marika, Kedves Fejér Szövetséges Mindenki! 

Az elmúlt kedden megütközve hallottam Feritől, hogy 2014-re - a dolgok mai állása szerint - lehetséges, hogy a Királykút Emlékházból (is) "kiteszik a szűrünket".

szerkesztői megjegyzés: már nem "lehetséges", hanem "biztos", miután a "bátor" Földi Zoltán képviselő úr egyenesen a polgármesterhez futott, hogy aztán az utasítás szerint intézkedjék arról, hogy szerződésre velünk ne kerülhessen sor. Eszedbe se jusson erről a mi szűrünk, sokkal inkább az ő tehetetlen akarnokságuk. Nekünk még számtalan a lehetőségünk.!

A politikai percemberkék - ahogy a blogon találóan írjátok - számára úgy látszik irritáló az, hogy 30-40 civil ember veszi a bátorságot és másképp gondolkodik, más a véleménye, ad abszurdum nem fél az igazságot keresni, vagy kimondani, hogy a király meztelen és a dolgok nem mehetnek így tovább! 

szerkesztői megjegyzés: 300-400 civil az, Imre, a 30-40 az, aki közülünk minden egyes kedden - az átlag 5-15 alkalmi látogatón kívül - a Hétvezér Estékre rendszeresen látogatott! 

Sőt mi több, most úgy látszik, meghaladta a tűréshatárt a létünk! Tehát a "hatalmasok" útilaput akarnak a talpunkra kötni! Úgy hiszik, hogy ezzel bármit is megoldanak? Tévednek, azt hiszem, sőt!

szerkesztői megjegyzés: ne hidd, Imre, tudd; készítsd csak az útilaput, mert lesz kiknek a talpára kötni hamarost.

"magas szintű" vendégek
De nem is erről akarok hosszasan írni, hanem arról, hogy talán tudjátok, talán nem, de talán nem fölösleges tudatni Veletek azt, hogy november 27-én, szerdán este 18.00-kor a Királykút Emlékházban volt egy "lakossági"  egészségvédő est, melyet - minő véletlen - egy "valódi" honvédelmi államtitkár és egy "valódi" alpolgármester hölgy személyesen nyitott meg!

szerkesztői megjegyzés: minő véletlen, s mennyire meglepő?!

Engem meghatott az, hogy ilyen fontos emberek jöttek el, bokros teendőik mellett szakítottak időt egy ilyen nyugdíjasoknak szóló (egy átlagos háziorvosi szintű) egészségvédő-felvilágosító, életvezetési tanácsadó előadást megnyitni. Az előadás témája is magáért beszél: "Hogyan készítsük fel szervezetünket a karácsonyi ünnepekre és a téli időszakra", vagy valami hasonló.

szerkesztői megjegyzés: :) micsoda ötletgazdagság?! Be kár is, hogy nem lehettünk ott!

Persze tudom én, hogy egy "igazi" politikus, közéleti ember minden alkalmat megragad, hogy találkozzon - főleg így, választások közeledtével - az "emberekkel". 

Az pedig "a hab a tortán", hogy erről a fontos közéleti eseményről jó néhány fotóval színesítve már aznap este, mi több, még az előadás véget sem ért, már 18:55-kor olvashatta a tudósítást minden fehérvári a megyei jogú város, Székesfehérvár honlapján.  Ez ám a tájékoztatás gyorsasága!! Ez ám a XXI.-ik századi tömegtájékoztatás!!
Igaz, a videó riport csak másnap került fel a honlapra a VIP-személyek nyilatkozataival.

szerkesztői megjegyzés: bizony, bizony; hol is vannak ehhez - az eddigi majd' kétszázból csak a Királykúton is már közel száz - minden keddi Hétvezér Estjeinek nemzetközi hírű és kuriózum szintű szakértő előadói?!

Én sajnos már csak kívülről kukucskálhattam be az előadásra, mert teltház volt, igaz előzetes program-tájékoztatóval nem találkoztam, de ez valószínű csak az én hibám. 

Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy egész életemben itt laktam ill. lakom a Királykút közvetlen közelében, de egyetlen ismerős arcot sem láttam a közönség soraiban. Érdekes nem???  A magyarázat talán az lehet, hogy Kurucsai (?) doktort a páciensei követik, mint az árnyék, mindenhová!

szerkesztői megjegyzés: talált, elsüllyedt!

Bizonyára nem venné a lelkére a "városvezetés", ha 2014-ben esetleg tömegesen betegednének meg a környék nyugdíjasai abból a kézzel fogható okból kifolyóan, hogy a Hétvezér Esték "alternatív" előadói és látogatói elveszik előlük a helyet és időt a szerdaihoz hasonló pótolhatatlan előadók és előadások látogatásától. 

Magyarország jobban teljesít!  Hajrá Magyarok, hajrá Magyarország!

Szövetséges üdvözlettel:
                                                  Imre (a felsővárosi)

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése