2013. november 3., vasárnap

Az FMH szerencsétlen híradása a bábonymegyeri korrupciós bombáról

Megjelent az FMH cikke a budapesti sajtótájékoztatóról, de mintha nem is arról szólna, hanem valami olyasmiről, hogy
  • miért éppen a Fejér Szövetség?
  • miért éppen Budapesten?
  • miért nem tömegesen?
  • miért nem a Rendőrségen?
  • ...???
Csupa-csupa sületlenség azzal szemben, hogy mérhetetlen korrupció megalapozott gyanúja merült fel. A sajtó manapság már ilyen, úgy-e?!

Ez szó nélkül már nem volt hagyható, ezért a cikk után Boór Ferenc hozzászólását is ajánljuk mindenki figyelmébe, ahogy azt is, hogy a SONLINE tárgyilagosabb cikke mennyire másképpen is fest.

A kajászói „földfoglalók” bábonymegyeri gazdát képviselnek

2013. október 31., 19:36 szerző: FMH
A Fejér megyei alapítású és vezetésű Gazdatanácsok Szövetsége hozta nyilvánosságra levelét egy Somogy megyei gazdának, aki tisztázni kívánja földbérleti jogállását.

A budapesti MVH- székház előtt jelent meg a Fejér Szövetség titkára, Boór Ferenc és két bábonymegyeri gazda, a községi gazdatanács tagjai: Horváth János és Gál Ferenc.  A meghívó sajtótájékoztatóra szólt, ám alig féltucatnyian voltak a tiltakozók és a sajtó képviselői együttesen. Boór Ferenc elmondta, hogy Balogh József bábonymegyeri lakos és gazdálkodó érdekében vállalták a nyilvánosságot, mivel szerintük igazságtalanság történt az ottani állami földbérlet ügyében. Balogh József nem volt jelen, ám levelét postázta az egy éve húzódó ügy tisztázása érdekében. A tiltakozók szerették volna átadni a levelet személyesen is az MVH illetékeseinek, ám az ügyfélfogadást bombariadó miatt felfüggesztették, tájékoztatták a portán a bejelentkező gazdatanács tagokat.

Az MVH hátsó kerítésénél tartották meg a sajtótájékoztatót, amelyen súlyos vádakkal illették Ágh János bábonymegyeri helyi képviselőt. Elmondásuk szerint az illető be nem jelentett földekre vesz fel földtámogatást, fenyegetőzik, s az ő kényszerítésének nyomására vonta vissza Balogh József az általa bérelt föld után járó földhasználati támogatási kérelmét. Az ügyet azonban tisztázni kívánja, ezért kéri az illetékes hatóság segítségét. Horváth János és Gál Ferenc gazdálkodók panaszaikat sorolták a szerintük törvénytelenül lefolytatott állami földpályázatok miatt, s előre jelezték a további tiltakozó akciókat.

Lapunk kérdésére Boór Ferenc elmondta: azért vállalta a bábonymegyeri panaszosok képviseletét a Fejér Szövetség nevében, mert országosan kívánnak részt venni az általuk kétségesnek tartott földbérletek tisztázásában.(ismeretes, tavaly Kajászón földfoglalással tiltakozott a szerintük törvénytelen földbérleti szerződések nyertesei ellen a Fejér Szövetség vezetése.) Szóban és írásban is szigorú kritikát fogalmazott meg a Nemzeti Földalap (NFA) és a vidékfejlesztési tárca irányában, valamint földfoglalást helyezett kilátásba Bábonymegyeren. Mintegy 87 hektárnyi termőföldet vesznek „közbirtokosságba”, amennyiben nem rendeződik számukra megnyugtatóan a földbérlet, mondta el Horváth János. Igazságot várnak az igazságtalanságok után, hangsúlyozták, s konkrét sérelmeiket tárták fel. Állításuk szerint mindent bizonyítani tudnak, miként azt is, hogy a nyertes földbérlő nem műveli a kezére jutott földeket. A rendőrségen mindezen vádak ellenére nem tettek feljelentést, egyelőre az MVH vizsgálatát várják - zárták a szűkkörű tájékoztatót.

FMH

Hozzászólások

Ez a cikk mindenre sikeredett, csak a korrupció alapos gyanúját bejelentő állampolgárok jó színben feltüntetésére nem éppen.
  1.   Sajtótájékoztatót hirdettünk, nem tüntetést. Hogy miért várta a cikk szerzője, hogy ott tiltakozó megmozdulás lesz, azt a helyszínen sem értettük, de hogy ez a hiányérzet jobban domborodik a cikkből, mint maga a korrupció megalapozott gyanúja, az azért érdekes. Annyian voltak, ahány sajtóképviselőt az NFA és a MVH körüli korrupciós ügyek érdekelnek.
  2.   Minden beadványunkat átadtuk, azonban e cikkből azok tartalmáról sem sok derült ki. Arról sem kaptak tájékoztatást az olvasók, hogy a mai napig nem kapták vissza helyi gazdák a pályázati előlegüket (8 nap már több tízszer is eltelt), ami több százezer forint, nem piskóta tekercs.
  3.   Az említett levélben a bábonymegyeri panaszos azt kérdi a hivataltól, hogy tegyen-e rendőrségi feljelentést ő, nyilván azt remélve, hogy nem neki kell a törvényességi felügyeletet is gyakorolni azok helyett, akiket ezért fizetnek, azonban a cikk úgy közli ezt is, mintha neki kellett volna költségeket vállalva pert indítani és feljelentéseket tenni az illetékes hivatalok helyett, mintha a bejelentés a hivatalnál teljesen felesleges volna.
Egyébként meg egy fejér megyei székhelyű közösség miért is szolidáris egy somogyival? Ez is milyen furcsa manapság?. Nem akarnám én bántani a szerzőt, de hogyan magyarázzuk el, hogy a vidék lassú felmorzsolása nem magánjogi történet?! Azért mi nem adjuk fel, hogy előbb vagy utóbb, de végül nem nekünk kell magyarázkodni, hanem annak, aki törvénytelen.

Boór Ferenc


Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése