2016. március 6., vasárnap

MVSZ: Quo vadis székely nép?

Gyergyócsomafalva: A Quo vadis székely nép? fórumsorozat végállomása

Jobbról: Márton László Szilárd polgármester,
Bottyán Zoltán térségi alelnök, Sántha Attila író,
Borsos Géza térségi alelnök, Patrubány Miklós,
Benkő Emőke elnökségi tag,
Fuksz Sándor elnökhelyettes (takarva),
Oláh István térségi elnök és Zombory István elnökségi tag
Gyergyócsomafalván ért véget a Magyarok Világszövetsége vezetői által Székelyföld tizenöt településén tartott Quo vadis székely nép? fórumsorozat. A község művelődési házában lezajlott rendezvény házigazdája Márton László Szilárd polgármester volt.
A január végén és egy hónappal később két részben megtartott körútra az alkalmat a 26. Magyarságtudományi Füzet (MTF-26: Nemzet-e, vagy nép a székelység? Netán kisebbség?) megjelenése szolgáltatta.

A mostani székelyföldi körút címválasztásával - Quo vadis székely nép? - az MVSZ utalt a 2003. júniusában Quo vadis Székelyföld? című hasonló vállalkozásra, amelynek eredményként akkor megszületett a Székely Nemzeti Tanács.

A körút részleteire, tanulságaira sajtószolgálatunk visszatér.



Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!
"A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése