2011. december 1., csütörtök

Fejér levél a debreceni MVSZ vezetéshez

Tisztelt Debreceni MVSz Tagozat!

Nagy-nagy szeretettel és elismeréssel gratulálunk az újjáalakuláshoz - különösen abban a reményben, hogy  igazi és szoros együttműködést tudunk kialakítani a jövőben.
Kb. két éve tevékenyen próbálunk együttműködni itt a városban az illetékesekkel és a polgárokkal mindannyiunkat érintő ügyekben – kisebb-nagyobb sikerrel. 105 heti előadást szerveztünk már a legkülönbözőbb témában: magyarságkutatás, magyarságtudat, gazdasági helyzetünk elemzése, az alkotmányozási „láz” kiértékelése és a Szent Korona Alkotmány szélesebb körben ismertetése, stb. a témák legjobb ismerőivel és művelőivel.
Próbáljuk ezt aktivizálni országosan is - különösen a „Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség” keretében - nehéz munka.
Ha találnánk – és ezt reméljük most – másik megyei szervezetet, akik szintén szívügyüknek érzik mindezeket és még sok mást is, nagyon szeretnénk együttműködni, hátha ez konkrétabb lenne, mint az országos, amely jóval tágabb és megfoghatatlanabb. Eddig a Fejér Szövetség keretében tettük, amit tettünk. Ennek tagja az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a Trianon Társaság, a Magyar Szent Korona Alapítvány mellett országos szervezetként az MVSZ is (http://fejerszovetseg.blogspot.com).

Mivel nekem szívügyem a Magyar Föld, ehhez is keresek együttműködési lehetőséget egyesületünkön keresztül, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület hatókörének bővítésével, mivel most már valóban végveszélyben van a haza létalapját adó magyar föld.

Januárban meg kívánjuk újítani a megyénkben létező, de eddig nemigen avagy kevesebb eseménnyel és tagsággal működő MVSZ szervezetet is, több aktív, új belépővel és dinamikus vezetés választásával.

Megismétlem tehát, ismeretlenül is sok sikert, eredményes munkát kívánunk és egyben kegyeletteljes Karácsonyt és boldogabb Új évet kedves mindannyiuknak és családjaiknak, minden magyar családnak.

                                                                          a  Fejér Szövetség  nevében
                                                                                    Tamási Béláné
                                                               Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület

MVSZ: Új csapat Debrecenben

Vezetőség választó közgyűlést tartott a Magyarok Világszövetségének Hajdú-Bihar Megyei Szervezete november 24-én Debrecenben. A Romkert kávéházban megtartott ülésen a leköszönő elnököt, Dr. Kiss László ny. egyetemi tanárt, aki másfél évtizeden keresztül vezette a szervezetet, tiszteletbeli elnökké választották.

Prof. Dr. Kiss Attila
A közgyűlés öttagú elnökséget választott.
Elnök: Dr. Aporné Dr. Kincses Kovács Éva bölcsészdoktor. Elnökhelyettes és egyben titkár: Dr. Medgyessy István agrármérnök. Gazdasági felelős: Dr. Kovács István, ny. egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának volt tanszékvezetője, villamosmérnök. Prof. Dr. Kiss Attila, a Debreceni Egyetem Orvosi Karának haematológia professzora, az őssejt gyűjtést és csontvelő átültetést végző központ vezetője, az egyetemi ifjúsággal tartja majd a kapcsolatot. Kádár Sándor agrármérnök, újságíró, a tizenöt éve működő, világméretű levelező csoport alapítója kommunikációs feladatokat lát el.
cid:image002.png@01CCAD4E.217609E0
Dr. Kiss László
cid:image001.png@01CCAD4C.F6A7BED0
Dr. Kocsis István
Valamennyien egyhangú támogatást kaptak a titkos szavazáson.

Az ülésen részt vett Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke, Fuksz Sándor és Hompoth Zoltán, az MVSZ Kárpát-medencei Térségének alelnökei, Oláh István, az MVSZ Elnökségének tagjai, az MVSZ Heves Megyei Szervezetének elnöke, valamint Bottyán Zoltán, az MVSZ Elnökségének póttagja, az MVSZ Nógrád Megyei Szervezetének elnöke.

A Magyarok Világszövetsége nagy várakozással tekint a nagy legitimitással induló, kiváló képességű tagokkal felálló új Hajdú-Bihar megyei elnökség munkája elé.

MVSZ Sajtószolgálat
7353/111130

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése