2012. november 14., szerda

Ángyán József: forradalom kéne - Fejér: felsőház kéne

Parázs a hamu alatt: éget, és lángra lobban, ha tisztítni képes!
IDE RÖGHÖZ ÉS FÖLDHÖZ KÖTÖTT FELSŐHÁZ KELL

Éppen a "Földkérdés" az a kérdés, s talán az egyetlen, amely megértetheti az emberekkel, városiakkal és vidékiekkel, hogy ide nem jobb, vagy más párt, pártok avagy újrafényezett tömegest játszó millák kellenek, hanem tisztesség a tisztségbe (arcátlan tiszteletlenség helyett), törvényesség a közéletbe (megélhetési politika helyett), jogbiztonságban szabadság (szabad mandátum biztosította szabadosság helyett), pártokon (részérdekeken) felülemelkedett erkölcsi-közéleti felügyelet kell a rendszerbe a szertelenség helyett, azaz röviden

Ide már PÁRTOKON FELÜLEMELKEDETT FELSŐHÁZ és
N
EMCSAK PÁRT ÁLTAL "VISSZAHÍVHATÓ" ALSÓHÁZ

- a földhöz, e földhöz és területhez, az országhoz, házához, e hazához kötve - kell!

Ángyán József: Forradalom kéne

Megjelent: 2012.11.14. 06:40|  Szerző: Nagy József| forrás: FN24

A volt földművelési államtitkár azt mondja, ha húsz évvel fiatalabb lenne, a változás élére állna. Villáminterjú.

Nem kéne sok, elindulnának az emberek.
Ha húsz évvel fiatalabb lennék, biztosan az élükre állnék

Fotó: Berecz Valter
Marad?
A héten kiderül, merre mozdul a földtörvény. És ezzel eldőlhet az én sorsom is.

Orbán Viktor szerint a földtörvény ügyében a frakción belül „közel a megállapodás”. Ebből úgy tetszik, megegyezett önnel.
A frakcióülésen a kormányfő és a miniszter úr jelenlétében elvekről beszéltünk, az ördög viszont a részletekben rejtezik. Bencsik képviselőtársammal hetven módosítót adtunk be a számunkra jelenleg elfogadhatatlan tervezethez, csak hát a képviselőcsoporton belülről ezekkel ellentétes indítványok is érkeztek. A Fidesz mezőgazdasági kabinetje kedden tíz órán át tárgyalta a módosítókat, csütörtökön a Ház mezőgazdasági bizottságában szavazunk a javaslatokról, aztán jövő kedden részletes vita következik a Parlamentben. Ezeken múlik, maradok-e. Meg azon, hogy az állam megsemmisíti-e az oligarcháknak adott területek bérleti szerződését. Ha ezekben a kérdésekben változás lesz, lehet, hogy maradok. Ha nem, és vállalhatatlan lesz a helyzet, ki kell lépnem.

És aztán?
Fél év a függetlenek között.

És aztán? Más párt?
Fogalmam sincs. A földtörvénnyel voltam elfoglalva, nem más pártokkal.

Hívják?
Olyan a helyzet, hogy mindenki örülne nekem. Még a régebbi ellenségeim is. De nem feltétlenül csak azért, mert az elveimmel annyira egyetértenének - a hirtelen jött szimpátiában a politikai előnyszerzés is fontos szerepet játszhat. Csakhogy ahhoz képest, amekkora a tét, mit sem számít, hogy egyes pártok, egyes személyek mit profitálnának belőlem.

Kihez menne?
Az LMP és a Jobbik is nagyjából azt mondja, amit én. Sőt az a fura helyzet, hogy a kormány nemzeti vidékfejlesztési terve is az én gondolataimat osztja. Annyi kéne csak, hogy a kabinet komolyan vegye a saját vidékfejlesztési stratégiáját.

Kihez nem menne?
Olyan alakulatról szó sem lehet, ahol az úgynevezett rendszerváltó elit játssza a főszerepet. Így a szocik kizárva, pláne azután, amit Gyurcsányék műveltek az országgal, különösen a vidékkel. Hasonlóképpen kizárt a Bajnai-féle alakulattal való együttműködés. Beállni mellé? Ugye nem képzelik?! Itt tüntettem a Kossuth téren a libatolvaj ellen, amikor a Wallissal csődbűntettet elkövetve bedöntötte a Hajdúbétet! Őt akarják miniszterelnöknek? Hát ne szórakozzunk már egymással! Nagyon meg kéne változnia a világnak, meg nekem is, hogy vele álljak össze, akármilyen konstellációban.

Saját párt?
Rendszerváltás kéne, nem ezeknek az egymást váltogató eliteknek a csereberéje, mert abból semmi nem jön ki. Ahogy Antall mondta: tetszettek volna forradalmat csinálni! Nosza, el kéne indítani. Az állam feladata a közösséget védeni a zsákmányszerzőktől. De ha az állam dezertál, jöhet a polgári engedetlenség. Gandhi a saját népe érdekében szembefordult a britekkel, ki is zavarta őket, oszt’ jó napot. Kéne egy nálam fiatalabb valaki, mert én magam öt gyerekkel, hatvanévesen már nem kezdeményezek új pártot, új mozgalmat. Pedig kérnek a gazdák, de én azt mondom: ha megszerveződik egy mozgalom, és ha mozdul a nép, szóljatok, segítek. Nem kéne sok, elindulnának az emberek. Ha húsz évvel fiatalabb lennék, biztosan az élükre állnék.

Figyelem: Rendkívüli Sajtótájékoztató, Kajászó, Művelődési Ház, 2012.11.16. 17 óra
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése