2012. november 9., péntek

Ha szombat, akkor Szent László Akadémia a Magyarok Házában - most Varga Tiborral és Fuksz Sándorral

Szombat 15 óra: Varga Tibor az Aranybulláról és a Magna Charta-ról, Fuksz Sándor Petőfi haláláról a Szent László-MTA-n

Szombaton, november 10-én, 15 órától folytatódik a magyar nemzet új meghatározásának kidolgozásához elvezető dolgozatok sorozata  a Szent László Magyarságtudományi Akadémián, Dr. Varga Tibor előadásával, aki a szárazföldi Európa első alkotmányát, az Aranybullát ismerteti, párhuzamot vonva a Magna Charta-val. Ezt követően, az ugyancsak a Magyarok VIII. Világkongresszusa keretében megtartott „Hamvaidnak elhozása végett…” című, Petőfi Sándor halálának szentelt konferenciát ismerteti Fuksz Sándor, az MVSZ elnökhelyettese. A két beszélgetést Dr. Drábik János és Bottyán Zoltán, illetve Dr. Boór Ferenc moderálják. Az MVSZ Magyarok Házában sorra kerülő előadást élőben követhetik az akadémia világhálós video-konferencia termében.
Dr. Varga Tibor jogtörténész
I.      rész  15-17 A magyar nemzet új meghatározásaAz Aranybulla (kitekintéssel a Magna Chartára) címmel Dr. Varga Tibor jogtörténész tart előadást, majd Dr. Drábik Jánossal, a Szt.László-MTA elnökével és Bottyán Zoltánnal, a Szt.László-MTA ügyvezető elnökével folytat beszélgetést a témáról.
II.   rész   17-19 óra között „Hamvaidnak elhozása végett…” Petőfi Sándor haláláról szóló konferencia tükrében – Fuksz Sándor az MVSZ elnökhelyettese, az konferencia társelnöke és Kardos Lajos előadása majd beszélgetése hallgatható, amelyet Dr. Boór Ferenc egyetemi oktató moderál.
 
                                   Dr. Drábik János, Bottyán Zoltán és Dr. Boór Ferenc

Az előadásokat ide kattintva tekinthetik meg az érdeklődők, az alább leírtak szerint eljárva.
Belépési jelszó: szt.lmta
1. lépés: kattintson a „Click to Join” szóra


2. lépés: írja be a teljes nevét (intézmény esetén: az intézmény nevét is) és kattintson az OK gombra

3. lépés: írja be a jelszót: szt.lmta és kattintson az OK gombra

4. lépés: bent van a teremben és látja a nevét (mellette az „ME” feliratot, ez mutatja, hogy névazonosság esetén Ön melyik)

A helyszínen megvásárolható lesz a Magyarok VIII. Világkongresszusának már megjelent első kötete, amelyet a beiratkozott hallgatók 33%-os kedvezménnyel, 2000 forintért vehetnek meg. 
MVSZ Sajtószolgálat
7644/121109

2 megjegyzés:

 1. D'Rabi-k???!!!

  ez zsidoberenc!!!! ez ennek az akademianak az elnoke???!!

  bazmeg!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tesszük meg, hun77!
   Ne nézd és hallgasd azt a sok "hülyét", aki nem így látja, vagy ennek ellenére is szerepel a műsorban.
   Mi biztosítja, hogy te nem vagy bérenc?

   Törlés