2012. november 10., szombat

Ha kedd, akkor Hétvezér Est - A mindenkori vízkormányzásról

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Németh Zoltán: A megoldás - Árpád-kori vízkormányzás

Németh Zoltán műszaki pedagógus, lesz a Fejér Szövetség előadója a 149. Hétvezér Estén. Előadásában arról igyekszik meggyőzni hallgatóit, hogy a megoldás a társadalom több száz problémájára: az Árpád-kori vízkormányzás!

*A víz a legnagyobb mennyiségben előforduló folyadék a földön, valamennyi élő szervezetnek szüksége van rá. Igaz, hogy FÖLDÜNK több mint kétharmad részét víz borítja, de ennek a mennyiségnek csak a 2,7 százaléka édesvíz, csak ez alkalmas emberi fogyasztásra.

Magyarországon - bár évek óta egyre kevesebb csapadék hullik - ennek ellenére a felszín alatti vízkészletek éves utánpótlása kétmilliárd köbméter, elmondható, hogy a rendelkezésre álló készletek jelentősen meghaladják a fogyasztást. Ennek ellenére - egyes források szerint - a magyarországi ivóvízkészletek nagymértékben szennyezetté váltak.
Németh Zoltán a vízgazdálkodásunkról fog beszélni és azt vizsgálja, hogy lehet-e alkalmazni az Árpád-kori vízgazdálkodási rendszerünket, amellyel megoldották a belvíz, árvíz és az öntözési kérdéseket, úgy, hogy mellette INTENZÍV állattartást, gazdálkodást és halgazdálkodást folytatottak.

A megoldás sürgető, mert Víz nélkül nincs élet és nincs élelmiszer termelés, csak monokultúrás gazdálkodásnak nevezett fosszilis energián alapuló gabonatermelés.

*www.wiki.org

Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2012. november 13. (kedd) 19.00-21:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése