2012. november 16., péntek

Igazságot Kajászónak felhívás - Összefogás a Magyar Földért és Vidékért (felvétellel frissítve)

Igazságot Kajászónak,
lehetőséget a magyar gazdáknak és a vidéknek!
A kajászói Gazdatanács FELHÍVÁSA

Törvénytelenség jogot nem alapít (Ex turpi causa non oritur actio)
Honfitársaink!
Vidéki és városi bajtársaink!

Az állami területek földbérleti pályázatai, a nemzeti földvagyon alig 1 százalékáról szóltak, mégis világosan megmutatták, hogy hova vezet, ha megtévesztve hisszük tovább, amit harsognak a kiváltságosok: „Civilek, ne politizáljatok!”

Odavezetett, hogy Kajászón egyetlen talpalatnyi területhez sem jutottak a helyiek, nem kevesebb, mint 20 évre. Azonban Kajászó, a Váli völgy csak kiemelt példái azoknak az eseteknek, amelyek Ángyán József részletes tanulmánya révén kirajzolódnak országszerte, hiszen ugyanúgy folytatódott a vidéki gazdák földfosztása Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya megyében. Kajászó csak egy példa, egy kivételes példája annak, mikor az igazság és jog találkozhatott. Az „Őszi határszemle”, majd az „Őszi szántás” eseményekkel országos hírűvé váltak a törvénytelenségek, s a helyiek összefogtak azért, hogy ennek véget vessenek.

A föld az élet. A föld a vidéknek értelmes, egészséges munkahelyeket és életfeltételeket terem, ha a helyiek, az ott élők kezelése, felügyelete alatt művelik a földművesek. A földről csak azok rendelkezhetnek, akik ott élnek, akik a földdel együtt élnek.

A "föld" sorskérdése talán az egyetlen, amely megértetheti a városi és vidéki emberekkel, hogy ide nem párt, vagy pártok kellenek, hanem tisztesség a tisztségbe, törvényesség a közéletbe, jogbiztonságban szabadság, pártokon felülemelkedett erkölcsi-közéleti felügyelet, rend kell.

A kormány által meghirdetett program helyes volt, hiszen nem vett volna részt annak alakításában és hitelesítésében Ángyán József, az államtitkári szerepet is vállaló, majd arról lemondani képes közember! A Nemzeti Földalapkezelő szervek tevékenysége viszont azzal nyilvánvalóan ellentétes. A Vidékfejlesztési Minisztérium a törvénytelenségeket és a „titkosított” pályázati rendszert megváltoztatni nem volt képes. A kormány szervei a kormányprogrammal ellentétesen cselekednek. Ez tovább így nem mehet.  Kajászó ezért kiált most az igazságtalanság, a megtévesztés ellen, s áll ki a törvényesség helyreállítása mellett.

2012. november 15-én a kajászói Gazdatanács úgy döntött, hogy az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület – Fejér Szövetség támogatásával 2012. december 1-én

ÖSSZEFOGÁS A MAGYAR FÖLDÉRT ÉS VIDÉKÉRT
MUNKAÉRTEKEZLETET és szolidaritási NAGYGYŰLÉST rendez Kajászón,

melyre meghívja az országgyűlési képviselőket, akik eddig is kiálltak ügyünk mellett, s mindazokat, akik a jövőben kiállnak a helyi, vidéki, családi gazdák, a kis- és középgazdaságok mellett.

1.      Tisztelt vidéki gazdák és a gazdákkal együttműködni szándékozó városi emberek! Alakítsanak településeiken földbizottságokat, amelyek kezelésbe veszik a törvénytelenül, vagy érdemtelenül bérelt földterületeket! Felderítik a szabálytalanságokat és felvállalják a nyilvánvaló és fojtogató korrupció felszámolását a földgazdálkodásban! A földbizottságok tagjai ne legyenek párfunkcionáriusok! Legyenek mezőgazdászok, megbecsült gazdák és helyi termelők, feldolgozók, s legyen tagja egy-egy szakjogász, a vidék mellett elkötelezett köztiszteletben álló mérnök- vagy közgazdász személy! Válasszanak képviselőket és jöjjenek december 1-én pártolóikkal, együtt érző honfitársaikkal Kajászóra, hogy közös erővel számoljuk fel a törvénytelenségeket országszerte – nem csupán a kajászói gazdák, hanem – a magyar vidék érdekében!
2.      Tisztelt Rácz Sándor, a Földvédő Mozgalom történelmi időkben választott elnöke! Legyen e nagygyűlés vezérszónoka! A Százak Tanácsának és a legkülönbözőbb földmozgalmak tisztelt tagjai! Tisztelt Honfitársaink, akik több országos értekezleten is egyetértettek abban, hogy a földkérdést a helyiek nélkül rendezni nem lehet! Önökhöz szólunk Kajászóról, Fejér megyéből, hogy álljanak mellénk! Sorakozzanak fel a kajászói Gazdatanács küzdelme mellett, s tiszteljék meg részvételükkel, tanácsaikkal a december 1-re meghirdetett rendezvényünket! Mikor, ha nem most, akarnak összefogni, miközben az országgyűlés egy teljesen elhibázott földtörvény tervezetet tárgyal, s miközben nyertes és vesztes egyaránt szenved a Nemzeti Földalapkezelő szervek nyilvánosságot és a helyi gazdákat kizáró pályázati rendszerétől, miközben ugrásra készen állnak a földdel kereskedők, hogy rátegyék kezeiket a magyar földre, s mindenre, amit az magában rejt? Kérjük, csatlakozzanak a helyi kezdeményezésekhez, erősítsék a helyi földbizottságokat és képviseljék őket a decemberi szolidaritási nagygyűlésen!
3.      Tisztelt Ángyán József! A magyar társadalmat kell tetszhalott állapotából felrázni. A társadalmi közéletet kell igaz, erkölcsös alapokra visszahelyezni. A vidék parasztságát és városi értelmiségét kell összefogni, egyszerre képviselni. Legyen az összegfogásnak pártatlan szakértője! Folytassa Tanár Úr! Legyen a magyar vidékért aggódó társadalom élő lelkiismerete és fogadja el meghívásunkat a helyi földbizottságok értekezletére!
Kérjük Önöket és minden csatlakozni és részt venni szándékozó szervezetet, magánszemélyt, hogy november 26.-ig jelezzék előzetes részvételi szándékukat a fejerszovetseg@gmail.com címen!
Igazságot Kajászónak!

Kajászó, 2012. november 16.
A kajászói Gazdatanács nevében
az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület – Fejér Szövetség

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Fejér Szövetség vonatkozó bejegyzései (történelem):
Egy TAHSZ és egy MSZ alapító tag nyilatkozata Kajászóról
A folytatás mellett döntött a kajászói Gazdatanács 
Kilövési engedély már van - de ki repül a végén?! 
Birtokbavétel bejelentése a jegyzőnek is Kajászón (Hír Tv Kajászó) 
Kormányos gond-e az, ha most a jog és erkölcs is Kajászó oldalán áll? 
"Kérek engedélyt" földművelni, avagy "adsz-e király" egy-két hektárt Kajászón?! 
Ángyán József: forradalom kéne - Fejér: felsőház kéne 
Tátong az ásott verem az NFA elnöke alatt? 
Rendkívüli Sajtótájékoztatót tart a Fejér Szövetség 
Ha start, hát legyen START a föld után A TV-n is!  
Élőlánc Magyarországért - Élőlánc a törvényességért 
Visszás hangok és visszhangok Kajászóról 
Sajtónyilatkozat a kormány 2012. november 12.-i állásfoglalásáról 
Miért törvénytelen az NFA kajászói szerződése (felvételekkel)
MOZGÓSÍTÁS - IGAZSÁGOT KAJÁSZÓNAK - ŐSZI SZÁNTÁS 
Jelen állapotok között mutyizni sem törvénysértő... 
ODE (MTI OS): Ki hazudik a földügyben?
Szégyellje magát a süket és néma közszolgálati sajtó!
Föld(f)osztás NFA módra - Hajdú-Biharban is azt folytatják, amit Fejérben kezdtek el!

A 120. Hétvezér Est felvételei - A föld a létért és nem a génmódosításért dübörög 
Uraim, vigyázzanak, mit képviselnek - nyílt levél a MAGOSZ alelnökeinek! 
Csípi a szemünket ez a föld feletti porhintés 
Fejér után Borsodban is párolog a föld - Cipolla földje?! 
Gazdakövetelések 10 pontban - NFA STOP!
Követelések a Fejér Szövetség által is támogatott gazdatüntetésen 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése