2012. november 22., csütörtök

Marton Veronika a vízözön előtti világokról a 151. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Marton Veronika: A vízözön előtti világok


Marton Veronika, tanár, szumirológus lesz ismét a Fejér Szövetség Hétvezér Esték sorozatának 151. előadója. Korábbi, nagy sikerű előadásáról itt olvashatunk: http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2012/05/hetvezer-est-magyaroktol-szumirokig-es.html

Marton Veronika, nemcsak az ékírásos szövegek egyetlen hiteles fordítója az országban, hanem a jelen történéseit is figyelemmel kíséri. Cikkei, kiadványai rendszeresen jelennek meg a saját honlapján, minden második héten új tartalommal: www. martonveronika.blogspot.com.

„A csúsztatás magasiskolája” c. írásában elsőként reagált Komoróczy Géza, történész „magyar gyűlölettől csöpögő” cikkére (Hetek c. folyóirat,  2012.május 25.) és mély felháborodását fejezte ki, hogy a történelmet kiválóan ismerő professzor, született magyar létére ellenségnek tekinti népét, hazáját, miközben csúsztatásokkal, féligazságokkal és történelmi tények elferdítésével próbálja bizonyítani Árpád fejedelem zsidó voltát.  http://martonveronika.freeblog.hu/archives/2012/07/

Ezen az estén az ősi múltba visszatekintve,  a földi világok keletkezéséről és pusztulásáról beszél, amelyekről a föníciai Sanchoniathon, az egyiptomi Manethon,  és a Biblia is beszámol.
A földi műveltségeknek időről-időre tűzözön, szélözön, vízözön vetett véget. Ám minden alkalommal néhány túlélőnek sikerült továbbvinnie az emberi fajt, és megmentenie az élővilágot. A mai ember általában csak a legutóbbi Vízözönről tud, holott az emberiség emlékezete, a mitológiák többről is beszámolnak.

Ez a téma különösen érdekes és elgondolkodtató, hiszen 2012. novemberében, Enyészet havában csak néhány hét választ el bennünket december 21-től, a maja naptár szerinti  „világvégétől”, avagy az új világ kezdetétől, az Aranykortól, ahol ismét áldás jöhet a föld lakóira.

Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2012. november 27. (kedd) 18.00-21:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése