2012. november 6., kedd

ODE (MTI OS): Ki hazudik a földügyben?

MTI OS: 2012. november 6., kedd 04:05
Ki hazudik, kinek higgyünk?

Az Old Dohányfüstmentes Egyesület közleménye (1. rész)
Budapest, 2012. november 6., kedd (OS)

Kinek higgyünk, Szabó Csaba miniszteri biztos ELMONDÁSAINAK(?), vagy professzor dr. Ángyán József lemondott Földművelésügyi Államtitkár részletes, bizonyítékokkal alátámasztott tanulmányának?

Szabó Csaba a Lánchíd Rádió 2012-10-30, 13 óra 55 perckor elhangzott Szaldó műsorában elmondta, hogy nem igaz az, hogy az állami földbérletek odaítélésében bármi hiba is lett volna. Fogadjuk el, hogy a bizottságokban a megfelelő helyen, megfelelő becsületes emberek, kiváló munkát végeztek és minden más állítás alaptalan.

Az ODE mind a 386 parlamenti képviselőnek eljuttatta az állami földek bérbeadásáról szóló Ángyán József Fejér és Borsod megyére vonatkozó részletes, bizonyítékokkal alátámasztott tanulmányát.

Ezt követően, vagyis a későbbiekben egyetlen parlamenti képviselő sem hivatkozhat arra: ’hogy én erről nem tudtam’, ’nem így tudtam’, ’ja, ha tudtam volna’, stb.

Szabó Csaba elmondta azt is, nem igaz, hogy az állami földbérleteket (sőt a legjobb aranykorona (AK) minőségűeket) egy bizonyos kör és családja 100 hektáros méretekben kapta meg. Arról viszont nem beszélt, hogy a polgármester és családja 4-5 tagja által bérletbe kapott állami földek, ha mégis egybe számítanánk azokat, az összes bérbe adott földek 70-80 %-át teszik ki. Azt is jó tudni, hogy minden egyes hektár termőföld után 59.000.-Ft/év támogatás jár. 100 hektár után így 5.900.000 forintot/év lehet felvenni! Így a kívülállóknak sok minden világosabbá válik, a 80 éves nőnek adott 100 hektár föld is.

Ángyán József szerint a pályázaton elérhető pontok nincsenek tisztán, egyértelműen, félreérthetetlenül meghatározva, a bizottság jelenleg manipulálhatja azokat.

Szabó Csaba elmondta, hogy a következő pályázatokat is a korábbi bizottságok fogják kezelni, elbírálni, ugyanis, ha a helyben lakó gazdák alakítanák a bizottságokat, akkor is előfordulhatna, hogy a sógor-komák részesülnének előnyben.

Aki - így Szabó Csaba is - Ángyán József tanulmányát olvasta és azt állítja, hogy azokban valótlan nevek és adatok szerepelnek, tett-e valamit annak érdekében, hogy az igazság kiderüljön? Tett-e valamit Szabó Csaba annak érdekében, hogy Ángyán Józsefet, aki a tanulmányban foglaltakat közzétette és naponta ismétli, nem ELMONDÁSSAL(?) hanem valós, hitelt érdemlő, grafikákkal, nevekkel, felsorolásokkal megcáfolja?

A tények kemény dolgok, tehát melyek az igazi tények? A tényeket hazugsággal nem lehet megváltoztatni, mássá tenni. Ha tényekkel lehet a fentieket cáfolni, kérjük, tegye meg Szabó Csaba minél hamarább, amit szükséges megtenni, mert az Ángyán tanulmány terjedése olyan, mint az áttételes rákbetegség. Mindennap hatványosan sokszorozódik és már kezdi ellepni az egész országot. Kinek jó ez?

Szabad elfelejteni azt, hogy a választók nagy többsége vidéken él?

Kiadó: Old Dohányfüstmentes Egyesület

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése