2014. július 30., szerda

Az átverés Trianonnal csúcsosodik, s azóta csak eszeveszetten bontakozik - Kárpátalján is

Facebook-körlevél az ukrajnai "önkéntességről"

Egy körlevél terjed a Facebook-on a kárpátaljai magyar katonaviselt fiatalok átveréséről. Alább a levél.

“Amikor első körben behívják a fiút/férfit úgymond orvosi vizsgálatra, akkor aláíratnak vele mindenfélét (legtöbben el sem olvassák/és/vagy sokan nem is értik, mit írnak alá, mert nem beszélik az ukránt), mondván ezek csak formaságok.
De aláíratják vele a több papíros között, azt is, ami az önkéntességről szól. Vagyis, hogy önként bevonulok.
Sokan, boldogan távoznak, mert azzal lettek félretájékoztatva, hogy csak formális papírokat kellett aláírni, ezért hívták be. De legközelebb, mikor elmennek az illetőért, már az általa aláírt papírral mennek, és ott már nincs apelláta.
Mondjátok el mindenkinek, minden férfinak, hogy van választási lehetőség, és lehet ellentmondani is! sőt ellent kell mondani!
Megfélemlítéssel érik el, hogy a fiúk bármit aláírnak, amit az orruk alá nyomnak.
NEM SZABAD SEMMIT ALÁÍRNI!
Minden magyar anyanyelvű embernek alkotmányos joga (még Ukrajnában is) követelni a fordítást! De ne bízzatok az általuk kijelölt fordítóban, csakis a saját fordítótoknak higgyetek! Ezt mondja el mindenki az ismerőseinek! Mondjuk a KMKSZ reszortja lenne, szerintem, felvilágosítani, és/vagy esetleg még tolmácsot is rendelkezésére bocsátani minden magyar anyanyelvű behívott férfinak! 5 év börtön büntetéssel fenyegetnek, amennyiben nem teljesíti az egyén a katonai szolgálatot.. Azt nem teszik hozzá, hogy ez úgy kezdődik, hogy másfél év felfüggesztett, és ha ezen belül történik szabálysértés, akkor be lehet vonulni 5 évre.
De könyörgöm, ki hiszi el, hogy egy Kárpátaljányi lakosságot börtönbe zárnának… Ez csak a lelki nyomás része. AJÁNLATOS MEGOSZTANI”

Ide tartozik:


Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat
8435140729 számú hírlevele alapján a
Fejér Szövetség Sajtószolgálat


„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint. (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése