2014. július 29., kedd

Morvai üzenete az EU parlamentereknek ...

EU = Change Chance
EU parlamenterek? Kiket is képviselnek? Választóikat, akiktől függetlenek? Azokat, akik jelölték, indították őket? S azok kiket képviselnek, ha ők is egyre inkább azokból állnak, akik a választóiktól függetlenek? Gondolkozz ember! Négyévenkénti választás után elnyert szabad mandátummal függhet-e Tőled egyáltalán bármilyen és bármelyik parlamenter?

Mindemellett még mindig abban bízhat, aki bízik, hogy vannak képviselők, akik valamiképp - nemcsak tőlünk, hanem - másoktól is függetlenek, s azok olyat írnak, amit mi is írnánk. Csakhogy kiknek is? Kik is vannak itt mindig többségben? Na mindegy! Vagyis nem mindegy, de lássuk a levelet:

Gáza: mit tehetnek az Európai Parlamenti képviselők a tömeggyilkosság megállításáért?
Morvai Krisztina közleménye:


Tájékoztatom a magyar nyilvánosságot, hogy a mai napon a következő levelet juttattam el mind a 751 európai parlamenti képviselőtársaimhoz./Természetesen ideértve magyar képviselőtársaimat is/.Kedves EP Képviselők, Kedves Kollégáim,
 
Van-e valami, amit tehetünk azért, hogy megállítsuk a gyermekek, nők és más civilek elleni kirívó súlyú brutalitásokat a gázai övezetben? Vagy pedig választott európai politikusokként "fogadjuk el", hogy az Európai Unió egyik társult állama, Izrael, tömeges emberi jogi jogsértéseket követ el!!

A válasz világos: igen, tudunk tenni valamit, és azt meg is kell tennünk. Kezdeményeznünk kell az Európai Unió és Izrael közötti társulási szerződés azonnali felfüggesztését, mely szerződés 2. cikkét Izrael súlyosan  és rendszeresen megsérti.

A jelenlegi gázai események alapján kijelenthetjük: ami sok, az sok! Az emberi jogi jogsértéseknek véget kell vetni.

Kérem, hogy kezdjenek el szervezkedni: győzzék meg barátaikat, képviselőtársaikat, politikai csoportjukat, hogy CSELEKEDJENEK!Ha elmulasztjuk megtenni azt, amit megtehetnénk, mi magunk is erkölcsileg felelősökké válunk.


Alább kérem, tekintsenek meg egy rövid BBC riportot, egy ENSZ jelentést /UNRWA/, az EU-Izrael társulási szerződés második cikkének szövegét, és kérem, olvassák el azt a segítségért kiáltó levelet, amelyet egy Gázában dolgozó norvég orvos írt.


Kérem /Képviselőtársaimat/, hogy végezzenek további saját kutatást az interneten, a youtube-on, az ENSZ honlapján és más oldalakon annak érdekében, hogy a gázai helyzetről reális képet kapjanak.
 
Felhívom figyelmüket, hogy ez nem egy /párt/politikai kérdés, hanem alapvető emberi jogi kérdés, amely mindannyiunk, mint Európai Parlamenti képviselők számára fontos kell, hogy legyen.

 
Köszönöm szépen figyelmüket és támogatásukat.

Morvai Krisztina Európai Parlamenti Képviselő /Függetlenek Csoportja/
 

Csatolmányok
 


2. The United Nations Relief and Works Agency jelentése http://www.unrwa.org/

3. EU-Izrael társulási szerződés
Article 2
Relations between the Parties, as well as all the provisions of the Agreement itself, shall be based on respect for human rights and democratic principles, which guides their internal and international policy and constitutes an essential element of this Agreement.

4. A Gázában dolgozó norvég orvos levele

 
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése