2014. július 17., csütörtök

Az autonómia a magyar kérdés, nem a részvétel az ukrán-orosz konfliktusban

Rendületlenül folyik az MVSZ országos aláírásgyűjtő akciója...

Aláírásgyűjtés a koronázó városban a kárpátaljai magyar fiatalokért. Augusztus 7.-ig várják a tagok az aláírókat a Koronázó téren. Ha fehérvári, akkor a "Romkert" mellett, ha nem fehérvári, akkor elektronikusan, de

Újabb heves harcok Kelet-Ukrajnában
Forrás: erdely.ma, 2014.07.15.

Az újabb heves kelet-ukrajnai harcoknak számos halálos és sebesült áldozata van a hadsereg és a polgári lakosság körében egyaránt.

Vladiszlav Szeleznyov, a terrorellenes hadművelet szóvivője azt közölte, hogy a felkelők keddre virradóra több térségben támadták az ukrán hadsereg állásait, ami ukrán részről több halálos áldozattal járt.

Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács szóvivője szerint az elmúlt egy napban 6 ukrán katona halt meg, és 13 megsebesült.

Az UNIAN ukrán hírügynökség arról adott hírt, hogy Amvrosziivka térségében a felkelők Grad sorozatvetővel lőtték az ukrán állásokat, két ukrán katona meghalt, hatan megsebesültek.

Az orosz határtól 20 kilométerre fekvő, a szakadárok kezén lévő Sznizsnében legkevesebb négy civil veszítette életét egy légicsapás következtében. A felkelők szerint ezt egy ukrán harci gép hajtotta végre, Kijev azonban határozottan cáfolta a vádat, és Oroszországot tette felelőssé. Liszenko szerint cinikus provokáció történt.

Egy, az Interfax által idézett szakadár szóvivő szerint a légicsapásban 10 ember veszítette életét. Ukrán kormányilletékesek azonban azt hangsúlyozták, hogy minden repülést leállítottak azóta, hogy hétfőn – az ukrán hatóságok szerint egy orosz területről indított rakétával – lelőtték az ukrán légierő An-26-os szállító repülőgépét, fedélzetén nyolc emberrel.

Dmitro Timcsuk szakértő, a Katonapolitikai Kutatások Központjának vezetője szerint a nyolc személy közül ketten fogságba estek, a többiek sorsa ismeretlen – jelentette az Ukrainszka Pravda című ukrán lap.

Szerhij Kravcsenko luhanszki polgármester nemzeti gyásznapoknak nyilvánította július 15-16-17-ét azoknak a békés polgári áldozatoknak az emlékére, akik az ukrán hadsereg tüzérségi támadásainak estek áldozatául.

Állítása szerint csupán az elmúlt három napban 17 civil halt meg, 73 pedig megsebesült. Az elmúlt 24 órában az ukrán tüzérségi támadásokban 8 civil veszítette életét, köztük egy gyerek. A sebesültek száma ugyanebben az időszakban 52 volt, köztük 4-en gyerekek.
MTI ---------------------------------------

Szabad Riport 
- Népirtás Kelet-Ukrajnában - Az RT elemző filmje, magyar felirattal - 
“Humanitárius katasztrófa. Kelet-Ukrajnában már nyíltan etnikai tisztogatás történik az amerikai kormány támogatásával. A túlélők éheznek, gabonatábláikat felégetik.” 

“A menekülési utakat elvágták, nincs élelmiszer, gyógyszerellátás. Férfiakat darabolnak fel, nőket erőszakolnak meg. Porosenko félállatnak nevezi őket, akiket irtani kell, osztályozó táborokat állítanak fel, ahogy Hitler tette, ‘életterüket’ a kijevi katonáknak szánják. Nyári táborokban gyerekek kántálják: “akasszuk fel az oroszul beszélőket a fákra”…

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése