2014. július 30., szerda

Kárpátalja nem Ukrajna - Beregszászban együtt tüntetnek ruszin és magyar anyák

Kárpátalja forrong - Tüntetés Beregszászban - A magyar állam felelőssége

https://www.youtube.com/watch?v=9zYrcug7L_o
Ne engedjék elvinni a gyerekeinket! – kiáltják a kétségbeesett anyák
Beregszászban, az őket csitító polgármesternek.
A videó megtekintéséhez kattintson a képre.
Tegnapi hírünkben jeleztük, hogy Beregszászban is tüntetés készül a kárpátaljai magyaroknak az ukrán háborúban való bevetése ellen. Itt megtekinthető a mai tüntetésen készül videó. Minden olvasónkat arra kérünk, hogy írja alá a petíciót: Ne vigyék a kárpátaljai magyar fiatalokat ágyútölteléknek az ukrajnai konfliktusokba!  A Magyarok Világszövetsége úgy ítéli meg, hogy a Kárpátalján fokozódó háborús mozgósítás ellen immár fel kell szólalnia a magyar kormánynak is.

Ukrajnának nincs erkölcsi alapja, hogy a kelet-ukrajnai háború konfliktusban bevesse, és ágyútölteléknek használja a kárpátaljai magyarokat és ruszinokat. Kárpátalja sohasem tartozott Ukrajnához, és Kijevhez sem. Merő véletlen, hogy a Szovjetunió szétesésekor létrejövő Ukrajnához csatolták Kárpátalját. Sem Ukrajna, sem Kijev nem védte meg fegyverrel soha a kárpátaljaiakat. Ezért most nem követelheti a kárpátaljaiak véráldozatát, egy különben is esztelen háborúban, amelynek kitöréséért a kárpátaljaiak nem tehetők felelőssé, ám amelyért Kijev el nem évülő felelősséggel tartozik.

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke tegnap, a Hősök terén, az I. világháború kitörésének 100. évfordulóján mondott beszédében így fogalmazott: Ukrajnának nincs erkölcsi alapja a kárpátaljai magyarokat háborúba vezérelni, hiszen ez az állam a történelem során sohasem védte meg fegyverrel a kárpátaljaiakat. Különben is, a kárpátaljai magyarok és ruszinok, teljesen szabályos népszavazás keretében mondták ki 1991-ben, hogy különleges státust kérnek Ukrajnán belül. 

Ide tartozik:

MVSZ Sajtószolgálat

Fejér Szövetség Sajtószolgálat
 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint. (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése