2012. október 31., szerda

A ruszinok hrusszok is, harúzok is, ha nem is palócok, de a Szent Korona Országához tartoztak és tartoznak ma-holnap is

A ruszinok, harusszok is, har-úzok is, ha nem is (pal-úz) palócok, de a Szent Korona Országához tartoztak és tartoznak ma-holnap is
Szombat 15 óra: A ruszinok és a Szent Korona országa a Szt.László-MTA-n

Szombaton, november 3-án, 15 órától folytatódik a Jövő a Szent Korona jegyében címmel, a Magyarok VIII. Világkongresszusa anyagait feldolgozó előadások sorozata a Szent László Magyarságtudományi Akadémián. Az MVSZ Magyarok Házában sorra kerülő előadást élőben követhetik az akadémia világhálós video-konferencia termében.

15-17 óra között, A magyar nemzet új meghatározásaA  ruszinok és a magyar Szent Korona országa, II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem gens fidelissima népe,  címmel Dr. Popovics Tibor a Magyarországi Ruszin Tudományos Intézet igazgatója tart előadást, majd Bottyán Zoltánnal, a Szt.László-MTA ügyvezető elnökével folytat beszélgetést a témáról
17-19 óra között, az Élő rovásírás konferencia tükrében – Tisza András rovásírás szakértő, Joó Ádám informatikus, egyetemi hallgató és Dr. Gyetvay György Gergely történész előadása majd beszélgetése hallgatható, amelyet Dr. Boór Ferenc egyetemi oktató moderál.
Belépési jelszó: szt.lmta

1. lépés: kattintson a „Click to Join” szóra

2. lépés: írja be a teljes nevét (intézmény esetén: az intézmény nevét is) és kattintson az OK gombra

3. lépés: írja be a jelszót: szt.lmta és kattintson az OK gombra
4. lépés: bent van a teremben és látja a nevét (mellette az „ME” feliratot, ez mutatja, hogy névazonosság esetén Ön melyik)

A helyszínen megvásárolható lesz a Magyarok VIII. Világkongresszusának már megjelent első kötete, amelyet a beiratkozott hallgatók 33%-os kedvezménnyel, 2000 forintért vehetnek meg. 

MVSZ Sajtószolgálat
7635/121031

1 megjegyzés:

  1. Szondi Miklós és társai 5 tévedése a szabványosítással kapcsolatban:

    http://rovas.info/index.php/hu/szabvanyositas/1357-szondi-miklos-5-tevedese

    VálaszTörlés