2012. április 6., péntek

Kazár ám a ...! Hadd ne mondjam! De nem ám a székely-magyar rovás!

Felszólalás a székely-magyar rovásírás ügyében

Szokatlan hangvételű közleményt olvashattak a magyar nemzeti értékek iránt elkötelezett olvasók a minap, Késleltetik a rovás szabványt címmel.

A szakmai fogalmaktól hemzsegő közleményből ugyan nem derül ki, ám a Magyarok Világszövetsége úgy értesült, hogy a nemzetközi számítógépes szabványügyi testülethez előbb benyújtották a székely-magyar rovásírás jelkészletét és kérték annak Old Hungarian Script név alatti szabványosítását.

Ám valakik ezt követően új beadvánnyal fordultak a nemzetközi testülethez, melynek  módosított szövege mára már azt  javasolja, hogy a székely-magyar rovásírás jelkészletét The Székely-Hungarian, the Carpathian Basin and the Khazarian Rovas azaz A székely-magyar, a Kárpát-medencei és a kazár rovás gyűjtőnév alatt tegyék nemzetközi számítógépes szabvánnyá.

Mindennek a teteje, hogy az említett közlés ráadásul egyfajta világméretű nemzeti szabadságharcra hív a meg nem nevezett gonoszok ellen, akik „késleltetik” a rovásírás nemzetközi szabványosítását.

Felmerül az alapvető kérdés, hogy miért kellene az élő székely-magyar rovásírással egyazon szabványba gyömöszölni a halott kazár írást?
Csak nem próbálják valakik egybemosni a székelyeket és magyarokat a kazárokkal?

Vajon hogy került a csizma az asztalra, a halott kazár írás az élő székely-magyar rovás mellé?
Ki bátorkodott ezt az illetéktelenséget elkövetni?

A Magyarok Világszövetsége, mint a székely-magyar rovásírás újraélesztésének egyik első, és legelkötelezettebb szószólója magyarázatot vár minderre az érintettektől és elsősorban a Magyar Szabványügyi Testülettől.

A Magyarok Világszövetsége 2003. június 21-én a Csíkszeredában megtartott, a Quo vadis Székelyföld? konferencia zárónyilatkozatába emeltette, és ezzel nemzetstratégiai programmá tette a székely-magyar rovásírás újraélesztésének szükségességét.

Ezt követően, 2008-ban kezdeményezte a magyar rovásiskolák együttműködését egy korszerű rovásszabvány elfogadása végett. Ennek is köszönhető, hogy 2008-ban, a Magyarok VII. Világkongresszusának zárónyilatkozatába foglalt támogatásával megnyílt az út a székely-magyar rovásírás nemzetközi számítógépes szabványosítása előtt, amit időközben valaki vagy valakik sajnálatosan kisiklattak.

Elvárjuk, hogy az eredeti egyezményt önkényesen és több mint furcsa módon megváltoztatók nyilvános magyarázatot adjanak.

A jóhiszemű, az ősi székely-magyar rovásírás értékeit őrző olvasókat pedig arra biztatjuk, hogy ne hagyják magukat semmilyen világméretű kampányba belerángatni, mert ami történt, az okkal kérdőjelezhető meg.

Hagyomány – Tudás – Újjászületés
                                                                                                                    
                                                                                                          A Magyarok Világszövetsége
Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat
7478/120406

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése