2012. április 20., péntek

Nem "szamizdat" már a "HÁBORÚ A NEMZET ELLEN" - hanem tény

Örömmel értesítünk Mindenkit, hogy 2012. április 30.-tól négy egymást követő hétfőn este, azonos műsorsávban (20 óra 25 perc körül)  a Duna TV  Jelenczki István "HÁBORÚ A NEMZET ELLEN" című, négy részes dokumentumfilmjét műsorra tűzte.

Vetítési időpontok:
2012. ápr. 30. 20 óra 25.  I. rész: A háború megváltozott természete.
2012. máj. 7. 20 óra 25. II. rész: Diktatúrából, diktatúrába
2012. máj. 14. 20 óra 25. III. rész: Az ország felszámolása.
2012. máj. 21. 20 óra 25. IV. rész: Megtartó üzenet.

Kérjük, köszönettel vesszük, ha ezen levelet továbbítja (továbbítod) saját köreidben.

Üdvözlettel:
A film gyártója: Angelus Bt.
Rendező, producer: Jelenczki István.

A film témája:
Nemzeti vagyon. Egy hatalmas, átfoghatatlan érték, olyan örökölt és megtermelt felbecsülhetetlen tulajdon, amit őseink évezredeken, évszázadokon át, nagyszüleink, szüleink és mi magunk hoztunk, hozunk létre. A miénk és gyermekeinké. Adomány és felelősség. 


Jelenczki István filmje azt a történelmi folyamatot és mechanizmust mutatja be, ahogyan önző belső és külső hatalmi erők elpazarolták nagy részét ennek a nemzeti vagyonnak, átjátszották magán és külföldi tulajdonba.  A négy részes sorozat címei is utalnak a válságos időkre: a nyolcvanas évek álságos szocialista gazdasági változtatásaira (A háború megváltozott természete), a rendszerváltozás kiszolgáltatottságára, fonákságaira és a külföldi tőke önző kérlelhetetlenségére (Diktatúrából diktatúrába), az azóta elmúlt évek hibáira és bűneire (Az ország felszámolása), végül a jövő útjaira és lehetőségeire (Megtartó üzenet). A filmben megszólalnak gazdasági szakemberek, jogászok, történészek, orvosok, a magyar kultúra és tudomány legkülönbözőbb ágainak képviselői:
Ángyán József, Bencsik János, Bencze Izabella, Bogár László, Éger István, Hunyor Erna, Kovács Zoltán, Mándoki Andor, Molnár Oszkár, Molnár V. József, Papp Lajos, Tóth Zoltán József, Varga Csaba, Varga István, Zlinszky János.  Megdöbbentő, megrázó és egyben tanulságos mozi rólunk, a magyar nemzetről, a társadalomról, az emberről és a minket körülvevő világról.

Műsorújság:
http://www.port.hu/pls/tv/tv.prog?i_date=2012-04-30&i_ch=6&i_ch_nr=5&i_layout_id=0

A 4 részes DVD személyesen megvásárolható: Pilisszántó Magyar Nemzeti Értékek Boltja. Megrendelhető postai utánvéttel: admin@egipatrona.hu,
6000-Ft+posta

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése