2012. április 24., kedd

Ébresztő gazdák, ébresztő városi értelmiség: a "föld dübörög" a TAHSZ V. Országos Értekezletén

Tisztelt Honfitársak, Magyar Testvérek!

A Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség

"Nem én kiáltok, a föld dübörög"
- földtörvény társadalmi vitája -
címmel rendezi meg

V. Országos Értekezletét
2012. május 5-én (szombaton) 10.00-16.00, Budapest, Magyarok Házában,

amelyre tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk elsősorban a felhívásainkhoz csatlakozott szervezetek és közösségek képviselőit, s minden a magyar föld sorsáért felelősséget érző és a családi gazdaságokért tenni akaró szervezetek képviselőit valamint magánszemélyeket és honfitársainkat.

Többen bizakodtak még, mikor Dr. Ángyán József fémjelezte Vidékfejlesztési Minisztérium meghirdette a kormány családi gazdaságokat segítő programját, s a Nemzeti Föld Alap megkezdte a földbérleti pályázatok kiírását, azonban már akkor is voltak jelei annak, hogy a magyar föld sorsának rendezése kőkemény érdekekbe ütközik majd (Lásd: gazdafórum Fehérvárott!)

Ma már a gazdatársadalom és minden földért aggódó értelmiség pontosan tudja, hogy mi történt az NFA pályázati elbírálások ürügyén Fejér megyében, s hogyan folytatódott tovább Pest és Borsod megyében, valamint a zsebszerződés gyanús estekről is egyre több információval rendelkeznek az ország szinte egész területéről (Őrség, Somogy megye,...).

Ezért döntött a TAHSZ március 31.-i Állandó Értekezlete amellett, hogy vállalja fel egy országos konferencia szervezését, melynek egyetlen napirendje a földkérdés legyen, hogy valóban társadalmi és nem párt alapon hozzunk létre felelős értelmiségi és gazda szervezetek részvételével jelentős társadalmi összefogást a földügyben. A föld pedig nemcsak hogy alkotmányos kérdés, de végzetesen fontos is. Időközben a kormány meghirdette a földtörvény társadalmi vitáját javaslat és elérhető anyagok nélkül, tisztázatlan feltételekkel.

A Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség ezért társadalmi vitára hív minden felelős szervezeti képviselőt, gazdaszervezetet, felelős köztisztviselőt, hogy véleményezze az NFA folyamatban lévő tevékenységét és fejtse ki álláspontját a készülő magyar földtörvényről, azaz meghívást kap minden ismert gazdaszervezet, minden érintett közhivatal és képviselet. Külön felkérést intézünk a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz is, hogy a meghirdetett társadalmi vitáról, a kormány földtörvény javaslatáról nyilatkozzanak.

Az Országos Értekezlet fő céljai
-        a gazdakövetelések megerősítése (előterjesztés: Tanka Endre javaslata)
-        a készülő földtörvény valós társadalmi (szakmai-közéleti) vitájának kivívása
-        az NFA pályázatok felülvizsgálata és a kiírás sürgős megváltoztatása (előterjesztés a kajászói és váli gazdák nyílt levele és az Élőlánc Magyarországért legutóbbi petíciója)

Az értekezlet – sikeres összhang esetén – közindítványt fogalmazhat meg az Országgyűlés számára a földtörvény társadalmi vitája és az NFA elbírálás és pályázati kiírás megváltoztatása, a GMO mentesség megerősítése érdekében, s az EU tagsági viszony fenntartása illetve felmondása feltételeinek kérdésében.

A Konferencia felvezető előadásaira
-        Rácz Sándort, mint a Magyar Földvédő Mozgalom elnökét,
-        Morvai Krisztina EU képviselőt, az EU mezőgazdasági bizottságának tagját (EU jogszabályok) és
-        Tanka Endre egyetemi tanárt (gazdakövetelések a földtörvény tervezettel szemben) kértük fel
-        Bardocz Zsuzsanna, tervezett GMO szakértői előadását külföldi útja miatt most nélkülöznünk kell

Folyamatban van
-        Ángyán József egyetemi tanár (vidékfejlesztési stratégia) és
-        Ács Sándorné Éva, Élőlánc Magyarországért Mozgalom elnökének (GMO) felkérése is egy-egy előadásra.

Tervezett szakértő hozzászólásokra kérjük fel további gazdaszervezetek képviselőit és a föld kérdésében szakértőnek számító magánszemélyeket is.

Az értekezlet előterjesztéseiként kezelendők a következő anyagok:
-        a kajászói petíció

Minden résztvevő figyelmébe ajánljuk az a Fejér Szövetség - Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület által közzétett és több országos híroldal által is átvett írásait (nem kevés - e csatolóhoz kapcsolódó hír végén és itt, a hír után felsoroltakból is látható).

Budapest, 2012. március 23.

A Magyar Nemzetért érzett felelősséggel:
Fetzer János, TAHSZ főszervező és Dr. Boór Ferenc TAHSZ szóvivő

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Világos és egyértelmű követeléseinkre egyértelmű választ várunk a kormánytól!

10 PONT A GAZDÁKÉRT
(Prof. Tanka Endre javaslata alapján)
  1. A kormány ... teljesítse ... eredeti földprogramját, ... a nagybirtokrendszer visszaszorítására!
  2. ... szüntessék meg az állami földtulajdon „üzleti vagyonná” minősítését, ...!
  3. Az önkormányzatok termőföld- és ingatlantulajdonát ki kell vonni az „üzleti vagyon” köréből és ... kizárólagos önkormányzati tulajdonú, forgalomképtelen törzsvagyonná kell minősíteni!
  4. A „zsebszerződések” ... felszámolása érdekében ... vissza kell állítani a ... szankciókat, amelyek ... visszamenő hatállyal kizárják a külföldi és gazdálkodó jogi személyek jogellenes földtulajdonszerzését. ... a külföldiek birtokába jogellenesen került, közel egy millió ha termőföld állami közvagyon legyen.
  5. Gátat kell vetni annak a gyakorlatnak, amely ...  termőföldet ingatlanná minősít, amivel korlátlan ... forgalomképességet biztosít a föld külföldi tulajdonba adásához! ...
  6. ... meg kell szüntetni az ültetvényt telepítő vagy halastavat létesítő beruházó javára, továbbá az állattartó telep és halastó üzemeltetője részére biztosított, elsőbbségi elő haszonbérleti jogot!
  7. ... meg kell szüntetni a gazdasági társaság és a szövetkezet térmértéki kiváltságát ...!
  8. A nagybirtokrendszer lebontása, a külföldi földspekuláció kizárása és a családi gazdálkodás térnyerése érdekében a mezőgazdasági üzemekről kötelező törvényt kell alkotni, ...!
  9. A hatályos földvédelmi törvény ... helyett új törvényt kell alkotni, amely ... teljesíti a termőföld mennyiségi és minőségi védelmét!
  10. ... Meg kell változtatni az NFA pályáztatási rendszerét és felül kell vizsgálni a ... nagyüzemi földjuttatásokat!

Vonatkozó további FÖLDHÍREK írások, ébresztők: ÉBRESZTŐ!  
A föld - országos összefogásért - dübörög: 10 pont a gazdákért
A 120. Hétvezér Est felvételei - A föld a létért és nem a génmódosításért dübörög 
Uraim, vigyázzanak, mit képviselnek - nyílt levél a MAGOSZ alelnökeinek! 
Csípi a szemünket ez a föld feletti porhintés 
Fejér után Borsodban is párolog a föld - Cipolla földje?! 
Gazdakövetelések 10 pontban - NFA STOP!
Követelések a Fejér Szövetség által is támogatott gazdatüntetésen 
Nem piskótára ... FÖLDre megy a ... - Nem, ez nem játék!
Nagy János NFA elnökhelyettes "nagyot alkotott", miután a GMO értekezletről távozott

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése