2012. április 12., csütörtök

Vona vonakodnék jelölni Rácz Sándort 56-os hőst államfőnek?

Okos Márton azonnali kérdése Vona Gáborhoz



Okos Márton közíró az alábbi, Vona Gáborhoz, a Jobbik elnökéhez intézett azonnali kérdését juttatta el sajtószolgálatunkhoz. Amint Vona Gábor válasza megérkezik, azt is közzétesszük.
Vona Gábor elnök úr részére
Jobbik

Tárgy: „azonnali kérdés” választópolgártól

Tisztelt Elnök Úr!

            „Az igazság szabaddá tesz” hirdeti a Jobbik, ezért, mint választópolgár érdekelne az igazság az alábbi kérdésben, hogy tisztán lássak, azaz szabad lehessek.
            A politikai eseményeket követő választópolgárokhoz hasonlóan magam is érdeklődéssel figyelem a köztársasági elnökjelölési folyamatot. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy Magyarország következő köztársasági elnöke az lesz, akit a kormányzó 2/3-os parlamenti többség jelöl, majd megválaszt. Ez egyszerű parlamenti matematika.
            Ezért is teljesen érthetetlen számomra, hogy a Jobbik gyakorlati következményekkel nem bíró, ezért csak elméleti jelöltjei közé, miért nem fér be Rácz Sándor, az 56-os Nagybudapesti Központi Munkástanács elnöke, akit a forradalom- és szabadságharc leverése után életfogytiglanra ítélt a kádári MSZMP-s bíróság? Főleg most, miután egyik jelölt, azaz Für Lajos nem vállalja a Jobbik jelölését. Hogy van az, hogy a Jobbik országgyűlési képviselői, sőt miniszter-jelöltje közt még volt MSZMP-s is van, miközben az 56-os Nagybudapesti Központi Munkástanács elnöke még csak egyszerű jelölt sem lehet? Vajon mit szólna ehhez a Corvin Köz egykori parancsnoka, akitől a Jobbik az alakuló ülésen átvette a lyukas zászlót?
Pongrátz Gergely megható beszéde a Jobbik alakuló gyűlésén ...  Vagy netán már az ’56-os hős, Pongrátz Gergely is ott látta volna a fent jelzett volt MSZMP-seket a Jobbik frakció tagjai között? Ezt én aligha hiszem.
            Tisztelt Elnök Úr! Mivel ma van a költészet napja ezért József Attilával szólva, nem politikusi választ várok, hanem: „az igazat mondd, ne csak a valódit”

Tisztelettel,
Okos Márton, választópolgár

U.i.: Másolat: Szegedi Csanád, Novák Előd, MVSZ Sajtószolgálat

A Nemzeti Hírhálón szavazás kezdődött a lehetséges államfő-jelöltekről.

MVSZ Sajtószolgálat
7487/120412

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése