2012. április 20., péntek

Pap Gábor lesz a 122. Hétvezér Est előadója

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Pap Gábor: Mani és a fény vallása

Pap Gábor művészettörténész lesz a Fejér Szövetség 122. Hétvezér Estjének vendége 2012. április 24-én, kedden este 7 órától, a székesfehérvári Királykút közösségi házban.

Pap Gábor, több egyetem és rendezvény közkedvelt előadója, ez alkalommal arról a világvallásról fog beszélni, amely valamikor a Gibraltártól Észak-Afrikán keresztül egészen Kínáig terjedt el, és amelyet a legtöbbet üldöztek, mégis mindenütt nyomott hagyott.

Az előadás során sok érdekes részletet tudhatunk meg a fényvallás alapítójáról, az uruki Maniról, valamint arról, hogyan jutottak el tanai a Magyar Törzsszövetséghez is.
Azt sem gondoltuk volna, hogy Husz Jánost is manicheista eretnekséggel vádolták a Konstanzi zsinaton, és ezért égették el.

Az egyház szinte az összes írásos emléket elpusztította, mégis eleven ható erő volt a magyar kultúrában is, pl. a festett kazettás templomok képében.

Az előadást nemcsak azoknak ajánljuk, akiket a vallástörténet érdekel, hanem azoknak is, akik szeretnének a magyar történelemhez kapcsolódó, jó előadást hallani, egy kiváló  előadótól.

Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje:
2012. április 24. (kedd) 19.00-21:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése