2012. április 27., péntek

Rajtatok áll, OTP devizahitelesek, hogy léptek-e avagy azt mondjátok: ÚGYSE!

Jogerősen pert vesztett az OTP devizaügyben

Valamit akarunk! Van is igazunk! Valamit, ami olyasmi, mint ami itt. a képről is visszatekint. Csakhogy ez mégsem az a valami, ez valami más, egy másik avagy nem is másik, hanem egy birodalom, amihez nekünk semmi közünk. Még akkor sem, ha úgy tűnik, ehhez mégis csak volna közünk. Ez itt mindent meghódít, ami így vagy úgy, de összetartozik. Az, amire mi gondolunk, úgy tűnik, hogy romokban van, avagy nyomokban sem látszik. No, de ha így meg kilátszik, akkor biztos, hogy így a jobb, s nem úgy, ahogy valaha összetartozott?
 
Olvasd! Ha van deviza hiteled! S ráadásul, ha az OTP-nél van, akkor gondolkozz is, majd dönts! Élsz, vagy Úgyse ...!

A mai napon másodfokon is pert nyert Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke az OTP Jelzálog Bank Zrt-vel szemben. Az ítélet kimondja: a bank nem számolhatta volna el a törlesztőrészletek forint összegét deviza eladási árfolyamon akkor, amikor a hitelt deviza vételi árfolyamon folyósította. 


Tisztességtelennek minősítette a másodfokú bíróság (Szegedi Itélőtábla) ezt az eljárását a pénzintézetnek, mert így extra profithoz jutott a bank az adós kárára. Kötelezte egyben az egységes árfolyam meghatározására, ami azt jelenti, hogy a szerződésben foglalt összes devizával kapcsolatos ügyletet, - megegyezően a szerződésben foglaltak szerint -vagy vételi, vagy eladási, vagy középárfolyam valamelyikén köteles számolni.

----------------------------------------------- Eddig a hír --------------------------------------------------

Megjegyzésünk: S még mennyi mindent nem tehetne meg egy Bank ügyfeleivel szemben, ha a törvényeket nem jog-, hanem igazságszolgáltatás érdekében alkotnánk és működtetnénk, mint nem is olyan nagyon régen, de azért már igen nagyon elfeledett időben .... de ez egy másik és hosszabb történet! ... Vagy lehet, hogy nem is, avagy mégsem?!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése