2012. április 4., szerda

Uraim, vigyázzanak, mit képviselnek - nyílt levél a MAGOSZ alelnökeinek!

A MAGOSZ ALELNÖKEINEK

Tisztelt Uraim!

Önök előtt ismeretes, hogy a 2007-es küldöttgyűlés bírósági megsemmisítése után – melyet az Ítélőtábla sem változtatott meg - odahagytam szervezetüket, mivel már nem képviselte a gazdák érdekeit.

A bírósági ítéletet mindeddig nem hoztuk nyilvánosságra.

Tudom, hogy különböző indokokkal, Önök kitartottak egy alig létező szervezet mellett, melyet először az elnök hagyott cserben, Önök pedig – eddig – a hallgatásukkal.

Nem kívánom indokaikat bírálni, vitatni, de most, hogy a Miniszterelnök bejelentette a földtörvény benyújtását - és a csütörtöki elnökségi ülésen nem képviselik a gazdákat – teljes nyilvánosságot fogunk adni az egész ügynek, a nyilvánosság teljes bevonásával felkérjük az Ügyészséget, hogy vizsgálja felül azokat a gazdaköröket, melyek már évek óta nem is léteznek.

Megyék sorában - és ezen belül és kívül falvak százaiban - nincs gazdakör, ami van, az is fenti okok miatt. A megyék lefejezése után ezt országos szervezetnek nevezni nem lehet.

Mindez belügy lenne, nem tartozna a nyilvánosságra, ha
  • nem a MAGOSZ jelölt volna olyan államtitkárt, aki a gazdák gondjaival soha nem foglalkozott, csak saját karrierjét építette. És nem is ért hozzá.
  • nem tartana igényt a kamarai törvénytervezetben a jelöltállításra a MOSZ-szal együtt
  • nem kívánna a földtörvény megalkotásában fenti módon részt venni
és
  •  l200 ha-ban határozni meg a családi gazdaságok nagyságának felső határát.
Remélem, Önökben van annyi józanság, hogy ebben nem kívánnak résztvevők lenni még a hallgatásukkal sem. Önök közül többen azt szokták mondani bizonyos „döntések” után, hogy „otthagytam őket, nem értettem semmivel egyet, nem tudom, mi történt”.

Egész Európában nincs ilyen méretű családi gazdaság, az átlag a huszad része, még gazdálkodó társas vállalkozás sem. Ha egy faluban egy ilyen létrejön, akkor a falu bezárhat és mehetnek az ott még megmaradottak világgá.

Az elnök már elveszítette józan ítélőképességét, Önökön múlik, hogy mit engednek meg neki, mihez adják a nevüket.

Fenti szellemben zajlik az NFA – „pályáztatás” is, melyben szintén felelősségük van, mert vétkesek közt cinkos, aki néma. Budai államtitkár Úr titokban sorra látogatja a nagy-gazdaságokat, melyekben szép számmal vannak külföldi érdekeltségek is. A megyék gazdái utólag értesülnek a látogatásról.

És – együttműködnek abban is, hogy Ángyán Józsefet, aki az egyetlen komoly szaktekintély volt a MAGOSZ-ban, minden tehetségével, szívével-lelkével a magyar gazdákért dolgozott, meghazudtolja mind a miniszter, mind az államtitkár.

Uraim! Aki hivatalt vállal, annak a felelősséget is vállalnia kell és a helyzet mai állása szerint még a történelem előtt is.

Tisztességes és kemény helytállásukban bízva kívánok erőt és egészséget nehéz küldetésükben.

Tamási Béláné
az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke
a Fejér Szövetség elnökségi tagja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése