2012. április 28., szombat

Meghívó a TAHSZ földkonferenciájára

"Kié a föld? Kié legyen a föld?"
V. Országos TAHSZ Értekezlet 2012. május 5. (szombat) 10.00-16.00, Budapest, Magyarok Háza
( letölthető meghívók: PDF, DOC )

Tisztelt Főméltóságok, Magyar Országgyűlés, Minisztériumok, Országgyűlési és EU Képviselők, Polgármesterek! Tisztelt Sajtóképviselők! Tisztelt Honfitársak!

A Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség
"Nem én kiáltok, a föld dübörög"
- földtörvény társadalmi vitája -
címmel rendezi meg
V. Országos Értekezletét
2012. május 5-én (szombaton) 10.00-16.00, Budapest, Magyarok Házában,

amelyre tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk elsősorban a felhívásainkhoz csatlakozott szervezetek és közösségek képviselőit, s minden a magyar föld sorsáért felelősséget érző és a családi gazdaságokért tenni akaró szervezetek képviselőit valamint magánszemélyeket és honfitársainkat.

Többen bizakodtak még, mikor Dr. Ángyán József fémjelezte Vidékfejlesztési Minisztérium meghirdette a kormány családi gazdaságokat segítő programját, s a Nemzeti Föld Alap megkezdte a földbérleti pályázatok kiírását, azonban már akkor is voltak jelei annak, hogy a magyar föld sorsának rendezése nem lesz egyszerű feladat (Lásd: gazdafórum Fehérvárott!). Ma már a gazdatársadalom és minden földért aggódó értelmiség pontosan tudja, hogy mi történt az NFA pályázati elbírálások ürügyén Fejér megyében, s hogyan folytatódott tovább Pest és Borsod megyében, valamint a zsebszerződés gyanús estekről is egyre több információval rendelkeznek az ország szinte egész területéről (Őrség, Somogy megye,...).

Ezért döntött a TAHSZ március 31.-i Állandó Értekezlete amellett, hogy vállalja fel egy országos konferencia szervezését, melynek egyetlen napirendje a földkérdés legyen, hogy valóban társadalmi és nem párt alapon hozzunk létre felelős értelmiségi és gazda szervezetek részvételével jelentős társadalmi összefogást a földügyben. A föld pedig nemcsak hogy alkotmányos kérdés, de végzetesen fontos is. Időközben a kormány meghirdette a földtörvény társadalmi vitáját javaslat és elérhető anyagok nélkül, tisztázatlan feltételekkel.

A Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség ezért társadalmi vitára hív minden felelős szervezeti képviselőt, gazdaszervezetet, felelős köztisztviselőt, hogy véleményezze az NFA folyamatban lévő tevékenységét és fejtse ki álláspontját a készülő magyar földtörvényről. különösen. Külön kérjük az érintett közhivatalok képviselőit, a Vidékfejlesztési Minisztérium, az NFA képviselőit és az országgyűlési frakciók mezőgazdasági bizottsági tagjait, hogy a meghirdetett társadalmi vitáról, a kormány földtörvény javaslatáról – lehetőleg személyes részvétel mellett szóban is – nyilatkozzanak. Tiszteljük meg egymást!

Az Országos Értekezlet kulcskérdései: Kié legyen a föld? Kié a föld? 
Az Országos Értekezlet fő célja:
-          a gazdakövetelések megerősítése (lásd: Dr. Tanka Endre javaslatai)
-          a készülő földtörvény valós társadalmi (szakmai-közéleti) vitájának kivívása
-          az NFA pályázatok és döntések felülvizsgálata, a kiírás megváltoztatása (lásd: a kajászói és váli gazdák nyílt levele és az Élőlánc Magyarországért petíciója)

Az értekezlet – sikeres összhang esetén – közindítványt fogalmaz meg az Országgyűlés számára a földtörvény társadalmi vitája és az NFA elbírálás és pályázati kiírás megváltoztatása, a GMO mentesség megerősítése érdekében, s az EU tagsági viszony fenntartása illetve felmondása feltételeinek kérdésében.

Az értekezlet tervezett menetrendje:
10.00-10.05:   Megnyitó – Nem én kiáltok, a föld dübörög
10.05-10.15:   Társadalmi vitaindító – Kié legyen a föld?
Boór Ferenc
, TAHSZ szóvivő, az értekezlet levezető elnöke ismerteti a távollévők előterjesztés értékű állásfoglalásait, leveleit, észrevételeit
10.15-12.15:   A magyar földkérdés – a földtörvény társadalmi vitájának felvezető előadásai (25-30 percben) - Kié a föld?    
Rácz Sándor, a Magyar Földvédő Mozgalom elnöke,
Morvai Krisztina EU képviselő, az EU mezőgazdasági bizottságának tagja (nemzetközi jogszabályi keretek és lehetőségek)
Tanka Endre egyetemi tanár (gazdakövetelések a földtörvény tervezettel szemben)
Bardocz Zsuzsanna egyetemi tanár tervezett GMO szakértői előadását külföldi útja miatt most nélkülöznünk kell[1]
Előzetesen felkért illetve visszajelzett szakértői hozzászólások (5-5 percben): 
Tamási Béláné
a Fejér Szövetség – Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnökét a Fejér megyében tapasztaltak ismertetésére, 
Tatár József, a MAREVOSZ elnöke nemzetközi vonatkozások elemzésére, különös tekintettel az ENSZ és az EU előírásokra,             
Dr. Zacsek Gyula, a Piacfejlesztési Alapítvány elnöke, Magyar Földvédő Mozgalom alapító tagja, volt országgyűlési képviselő a hazai helyzet ismertetésére, 
Tácsi István okl. agrármérnök, családi gazdálkodó „előzetes a földkérdés valódi megoldása felé” címmel           
Petráss László kisgazda, NFA, GMO és a zsebszerződések témákról,     
Hurai Józsefné, a Gazdaudvar Miskolc vezetője, a térség gondjainak ismertetésére.      
Várjuk további szakértői hozzászólásokra jelentkezését az illetékes országgyűlési bizottságok, különösen a Vidékfejlesztési Minisztérium és az NFA részéről.
Felvezető előadások és hozzászólások összegzése, szerkesztőbizottság választása
13.15-14.00:   Sajtótájékoztató – Értekezleti Szünet – Szerkesztőbizottsági eligazítás
Az értekezlet szünetében kizárólag a sajtó képviselői kérdezhetnek és az előadók válaszolnak a kérdésekre – a sajtó képviselőinek a szünet előtt helyben a regisztrációs asztalnál lehet jelentkezni. A sajtótájékoztatón a levezető elnök adja meg a lehetőséget az előzetesen bejelentkezett sajtó résztvevőinek a kérdésekre, s a jelentkezők és résztvevők számától függően esetleg az előre nem jelentkezett sajtóképviselőknek is.
14.00-16.00:   A Földtörvény társadalmi vitájának megnyitása
Társadalmi és gazdaszervezetek és képviselőinek, előterjesztéseinek, közindítvány javaslatainak és az Értekezlet jövőbeni ügymenetének társadalmi vitája és állásfoglalás
16.00-17.00: Zárás – a KÖZINDÍTVÁNY helyben választott szerkesztőbizottsági megfogalmazása, elkészítése.

Felhívjuk minden hozzászóló és résztvevő figyelmét, hogy hozzászólásaikat és észrevételeiket tömören, lényegre törően és kifejezetten az írásos előterjesztésként felsorolt állásfoglalásokkal összhangban tegyék meg!

Az értekezlet előterjesztéseiként kezelendők a következő anyagok:
  1. Tanka Endre 10 pontos javaslata, mint gazdakövetelések
  2. A Százak Tanácsának állásfoglalása
  3. Kajászó és Vál gazdáinak petíció
  4. Az Élőlánc Magyarországért petíciója
  5. Kié legyen a föld? - Ángyán József nyílt levele az NFA pályázatok eredményeiről
Mindemellett minden résztvevő figyelmébe ajánljuk az a Fejér Szövetség – Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület által közzétett és több országos híroldal által is átvett írásait (nem kevés – a Fejér Szövetség honlapjának legfrissebb „földhírei” végén felsoroltakból mindig rendszerezve olvashatók).

Budapest, 2012. április 27.

A Magyar Nemzetért érzett felelősséggel:
Fetzer János, TAHSZ főszervező és Dr. Boór Ferenc TAHSZ szóvivő
Telefon:          Fetzer János, TAHSZ szervezés: +36303612213
Sajó Victor, TAHSZ titkárság, +36304006326
Levelezés:      atahsz.sajto@gmail.com


[1] Tájékoztatjuk egyúttal a résztvevőket arról, hogy Ángyán József egyetemi tanár (NFA és a vidékfejlesztési stratéga) és Ács Sándorné Éva, Élőlánc Magyarországért Mozgalom elnöke az értekezlet céljaival egyetértve jó kívánságai és elismerése mellett részvételét személyes elfoglaltság (ballagás) miatt lemondva kíván később csatlakozni az elindított társadalmi vitához, s a kidolgozott javaslatokkal kapcsolatos további munkákhoz. Javaslataikat mégsem nélkülözzük, ugyanis 2012. április 27-én a KIELEGYENAFÖLD.HU oldalon Ángyán József közzé tette nyílt állásfoglalását, amelyet a Kormány, az Országgyűlés és a teljes magyar társadalom a magyar föld sorsáért felelős és illetékes tagjaihoz intézett, amely számunkra egyúttal helyzetelemző előterjesztésként is szolgál. Kérjük a résztvevőket e levél részletes tanulmányozására is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése